33.000 homokoppels getrouwd in Duitsland

Ehe für alle!

Leestijd: < 1 min

Sinds oktober 2017 kunnen koppels van hetzelfde geslacht met elkaar trouwen in Duitsland. En dat deden ze massaal, volgens Spiegel.de zijn er inmiddels bijna 33.000 koppels met elkaar getrouwd. 

Het was groot nieuws in juni 2017: toen stemden een ruime meerderheid van de Bondsdag in voor openstelling van het huwelijk. 393 parlementsleden stemden vóór openstelling van het burgerlijk huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht, 226 mensen stemden tegen. Vier mensen brachten geen stem uit. Bondskanselier Merkel en veel andere CDU-leden stemden tegen de openstelling.

In juni 2017 raakte het onderwerp op de agenda door een uitspraak van Merkel tijdens een debat. Na de vraag van de Duitse Ulli Köppe wanneer hij met zijn partner in het huwelijksbootje mocht stappen, zei ze dat ze dat de politici in haar partij vanuit hun eigen overtuiging daarover moesten stemmen. Vervolgens dwong coalitiepartner SPD aan op een stemming. 

Volgens Spiegel.de zijn inmiddels bijna 33.000 koppels van hetzelfde geslacht met elkaar getrouwd. Dat was 1 op de 14 huwelijken in Duitsland. 

In welke landen trouwen 
Koppels van hetzelfde geslacht kunnen in 26 landen met elkaar trouwen. In het Verenigd Koninkrijk en Mexico kunnen koppels in sommige delen van het land met elkaar trouwen. Een compleet overzicht vind je hier.

Powered by Labrador CMS