25 BN'ers krijgen drag make-over in Make Up Your Mind

Met Nikkie de Jager, Carlo Boszhard, Fred van Leer en Envy Peru

Leestijd: < 1 min

In 2021 was er een eenmalige aflevering, nu een heel seizoen. Vanaf zaterdag 9 april gaan vijf weken lang BN'ers op een hak in RTL-programma Make Up Your Mind.

In de eenmalige aflevering van Make Up Your Mind die vorig jaar mei te zien was op RTL 4 ondergingen Jim Bakkum, Tygo Gernandt, Barry Atsma, Wolter Kroes, Dominic Seldis, Barrie Stevens en Peter R. de Vries een drag make-over. Het programma trok maar liefst 1,2 miljoen kijkers en krijgt daarom nu een vervolg. 

25 transformaties

Vanaf zaterdag 9 april krijgen elke week vijf BN'ers een make-over tot glamoureuze dragqueen. In drie rondes – een catwalkpresentatie, lipsync duel en een victory speech – binden zij de strijd met elkaar aan. De vier afvallers worden onthuld, de winnaar van de week gaat door naar de finale van aflevering 5. Daarnaast is er elke week een Mystery Guest. In totaal zijn er dus 25 drag transformaties te zien. 

Drag royalty

Teamcaptains Fred van Leer en Nikkie de Jager proberen samen met een wekelijks wisselende gastdeskundige te ontrafelen wie er schuilgaat achter de queens. Daarnaast is er een jury onder leiding van Miss Envy Peru (winnaar Drag Race Holland seizoen 1). Samen met drag royalty Nickie Nicole (oud-juryvoorzitter van De Travestieshow), Vanessa van Cartier (winnaar Drag Race Holland seizoen 1) en ChelseaeBoy en Megan Schoonbrood (Drag Race Holland seizoen 1) bepaalt zij wie de beste drag performance neerzet. 

Spectaculair

“Dit seizoen wordt niet alleen spectaculair en verrassend - het draagt door de veelzijdigheid van iedereen die meedoet ook bij aan het omarmen van elke versie van jezelf", aldus Boszhard. "Doordat Peter R. de Vries vorig jaar zo dapper was, hebben we ontzettend veel goede namen bereid gevonden om mee te doen dit jaar.”

Vanaf 9 april wekelijks om 21.35 uur te zien bij RTL 4 en de dag erna bij Videoland.

Beeld: Rob Jacobs - RTL

Powered by Labrador CMS