Interview

“Zorg voor je huid, je moet het er een leven mee doen!”

7 vragen aan hannah-directeur Monica van Ee

Leestijd: < 1 min

Monica van Ee (57) maakt zich druk. De directeur van hannah vindt het ronduit jammer dat mensen soms niet goed voor hun eigen huid zorgen. “Het beschermt je, houdt de hele boel bij elkaar en je moet er je hele leven mee doen, zorg er dan een beetje voor!”

1) Wie was Hannah Hakze?

“Hannah Hakze is de founder van ons bedrijf en een echte vakvrouw. Toen zij in 1979 begon, had ze een duidelijke missie voor ogen. ‘Het gaat er niet om wat je voor de huid doet, maar wel hoe je dit doet’, was haar credo. Als specialist in huidtherapie met jarenlange praktijkervaring en als pionier van de revolutionaire bindweefselmassage, ontwikkelde ze een uniek totaalconcept en producten. Een effectief stappenplan voor de huid met als belangrijkste doel: effectieve en vooral duurzame huidverbetering. Deze kennis droeg ze jaren met veel plezier, gedrevenheid en zeer succesvol over op anderen. Over haar passie schreef ze het boek Geef je huid een kans. Op 5 oktober 2006 is onze Hannah overleden. Haar missie wordt voortgezet door ons zeer toegewijde team en meer dan vierhonderd huidcoaches in Nederland.”

2) Waar moet je je huid allemaal tegen beschermen?

“De belangrijkste functie van de huid is ons beschermen tegen invloeden van buitenaf. Dat kan echter alleen wanneer je huid in goede conditie is. Dit houdt in dat het vochtgehalte, vetgehalte en de pH-waarde in goede balans moeten zijn en de huid intact is. Dan beschermt hij ons tegen straling, infecties en andere externe bedreigingen. Door middel van de juiste cosmetica kun je je huid beschermen tegen onder andere kou, airco, verwarming en zonnestralen. Bijvoorbeeld door in de winter een volle crème te gebruiken ter bescherming tegen kou of door bij langdurig verblijf in de zon een passende SPF te gebruiken die afgestemd is op je huid en op de zonkracht. Wees ook lief voor je huid. Af en toe een (professionele) milde peeling is prima, maar door ‘het behang’ van je gezicht te halen met agressieve producten, peelings of zuren, tast je de natuurlijke beschermlaag aan die je ook hard nodig hebt. Laat je daarom goed adviseren door een professional om de beschermfunctie van je huid optimaal te houden.”

“Na een bindweefselmassage zullen mensen je vaak vragen of je op vakantie bent geweest”

3) Ik ken zonwerende en verzorgende producten, is gebruik hiervan voldoende voor een gezonde huid?

“Helaas niet, want een gezonde huid krijg je door de juiste producten te gebruiken en die zijn voor eenieder verschillend. Wanneer je huid bijvoorbeeld een vettekort heeft, kun je wel een SPF aanbrengen ter bescherming in de zon, maar het beschermt je huid niet tegen verdere uitdroging. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig een effectieve behandeling te ondergaan, zoals bijvoorbeeld een bindweefselmassage die de huidcellen weer actief maakt, waardoor je huid er ge’zon’d uit zal zien.”

4) Wat is een bindweefselmassage en wat doet het voor je?

“De hannah bindweefselmassage is een stevige en zeer krachtige gezichtsmassage die je huid flink aan het werk zet. Hannah Hakze heeft ongeveer dertig jaar geleden de bindweefselmassage voor het gezicht ontwikkeld en anno 2020 is het nog steeds een goede, resultaatgerichte behandeling. Het onderliggende bindweefsel in de huid wordt geactiveerd door middel van krachtige massagetechnieken en intensieve grepen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd, de huidstructuur verbeterd, blokkades gereduceerd, het bindweefsel verstevigd en de algehele huidconditie geoptimaliseerd. Het dieper gelegen, huideigen collageen krijgt een boost en wordt als het ware wakker geschud om weer optimaal te functioneren. Na één behandeling zie je al resultaat. Eerst zal je huid wat rood zien, het is immers een stevige massage. Daarna zie je het direct aan de glans en doorbloeding van de huid. Ook is de huid gladder en zijn de fijne lijntjes verminderd. Vaak wordt gevraagd of je op vakantie bent geweest, want je ziet er ontspannen en gezond uit. Wij adviseren om iedere zes weken naar de huidcoach te gaan voor een bindweefselmassage, want dan ga je ook daadwerkelijk zien dat rimpels en groeven beginnen te vervagen. Gewoon door de kracht van je eigen huid.”

“Een huidcoach stelt een persoonlijk behandelplan met je op met als doel het allerbeste uit je huid te halen”

5) Wat doet zo’n huidcoach precies?

“Een huidcoach die volgens het hannah-concept werkt, doet veel meer dan alleen het structureel verzorgen van de huid. Zij coacht de klant op meerdere fronten en met empathie op de weg naar een gezonde, vitale en mooie huid. Iedere huid behoeft een andere aanpak. Samen met een huidcoach wordt daarom een persoonlijk behandelplan opgesteld met als doel het allerbeste uit je huid te halen. Door tijdens de behandelingen bij de huidcoach én thuis zelf te werken, wordt de huid dagelijks aan het werk gezet om een betere conditie te krijgen. Het is eigenlijk net zo onmisbaar als sporten voor het hele lichaam.”

6) Wat is het verschil tussen een huidcoach en een schoonheidsspecialist?

“Een hannah-huidcoach is van origine een schoonheidsspecialist, want dat is de basis, maar heeft zich verder gespecialiseerd op het gebied van duurzame huidverbetering. Deze coach brengt de huid van de klanten naar een hoger niveau door een samenwerking aan te gaan en de klant niet alleen te behandelen, maar ook te coachen. Het is namelijk de samenwerking die het doet. Door thuis iedere dag de juiste producten te gebruiken die afgestemd worden op de huidbehoeftes en daarnaast regelmatig de huid te behandelen, wederom aangepast op wat hij op dat moment nodig heeft, creëer je pas echt effectieve en langdurige huidverbetering. Overigens gaan mannen ook makkelijker naar een huidcoach vanwege de stoere en stevige bindweefselmassage dan naar een schoonheidsspecialist.”

“Er is geen enkele reden om onderscheid te maken in een mannen- of vrouwenhuid als het gaat om behandelingen en producten”

7) Is de mannenhuid anders dan de vrouwenhuid?

“Technisch gezien zijn er wel wat verschillen in huiddikte, talgproductie, doorbloeding en structuur van het bindweefsel. Echter: er is geen enkele reden om onderscheid te maken in een mannen- of vrouwenhuid als het gaat om behandelingen en producten. Huid is huid, of deze nu op je gezicht zit of op je billen en of je nu een man of vrouw bent. Iedere huid is uniek en heeft een persoonlijke aanpak nodig. Het gaat er juist om wat voor jou belangrijk is. Wat voor de ene huid een goede crème voor overdag of voor rondom de ogen is, kan voor een andere huid juist ’s nachts veel beter werken. Huidverbetering is altijd persoonlijk maatwerk.”

Check de salon-locator op www.hannah.nl.

Powered by Labrador CMS