Zoon Nigeriaanse politiek adviseur: “Ik ben gay as fuck”

Vader veroordeelt actie van zijn zoon

Leestijd: < 1 min

Bolu Okupe maakt een flinke vuist tegen zijn homofobe vader, die de politiek adviseur was van de voormalige president van Nigeria. Hij poseert met een regenboogvlag en schrijft erbij: “Ik ben gay as fuck.” Zijn vader heeft de actie meteen veroordeeld: “Vanwege mijn geloof ben ik tegen homoseksualiteit.”

Homoseksualiteit is een groot taboe in Nigeria. Het christendom is de dominante religie en op homoseksualiteit staat een maximum gevangenisstraf van veertien jaar.

Frankrijk
Nu heeft de zoon van een belangrijke politieke adviseur via Instagram bekendgemaakt dat hij gay is. Het gaat om Bolu Okupe, die 27 jaar is en momenteel in Frankrijk woonachtig is. Daar heeft hij een Master of Science behaald in International Management, maar het lijkt er niet op dat hij daarmee iets gaat doen in Nigeria.

Eind vorige week plaatste hij een foto vanzichzelf in een regenboogkleurige zwembroek met een dito vlag. Hij had de tekst ‘Gay af’ erbij geschreven, wat zoveel betekent als ‘gay as fuck’.

Christelijk geloof
Bolu’s vader, Doyin Okupe, is een bekend medicus en politicus in Nigeria. Hij was Bijzonder Assistent Media en Publiciteit van de voormalige president Olusegun Obasanjo en had een soortgelijke seniorfunctie onder de voormalige president Goodluck Jonathan.

Toen vader Okupe lucht kreeg van de coming-outfoto van zijn zoon, liet hij via Twitter weten de actie van Bolu te veroordelen omdat hij homoseksualiteit niet accepteert. Hij schrijft: “Mijn aandacht is gevestigd op een publicatie van mijn 27 jaar oude zoon, Bolu Okupe, waarin hij publiekelijk verklaart dat hij gay is. Ik gaf hem de naam Moba Oluwa Rin (‘Ik ga met God’) omdat hij werd geboren in een tijd dat ik mijn leven in handen gaf van Christus.”

Inkeer
Hij vervolgt: “Ik ben inmiddels enige tijd op de hoogte van zijn nieuwe oriëntatie. Hij weet dat ik als Christen en evangelist streng tegen homoseksualiteit ben, omdat dit in strijd is met mijn geloof.” Hij hoopt dan ook dat zijn zoon tot inkeer komt.

Bolu kreeg naast de publieke afstandneming van zijn vader vooral likes op zijn bericht. Toch meenden trollen ook op zijn account homofobe reacties te moeten achterlaten, dus heeft hij de mogelijkheid tot reageren uitgezet.

Hot op Instagram
Verder blijft Bolu gewoon berichten plaatsen op Instagram, wat meestal zeer sportieve selfies zijn. Neem anders even een kijkje op zijn account

Powered by Labrador CMS