Zoon komt homofobe vader tegen… op Grindr!

Zal hij zijn vader hiermee confronteren, of niet?

Leestijd: < 1 min

Toen Jacob uit de kast kwam, was het huis te klein en wilde zijn vader hem jaren niet zien. Nu blijkt dat zijn homofobe vader zelf op Grindr te zitten. Hoe Jacob erachter kwam? Hij herkende het interieur van zijn ouderlijk huis…

Een zekere Jacob uit Australië vertelde in een radioshow dat hij een opmerkelijk geheim van zijn vader had ontdekt. Hij was op Grindr een account tegengekomen van iemand zonder portretfoto. Maar hij herkende het interieur op de foto meteen: dat was het huis van zijn ouders.

Zijn ouders zijn al 27 jaar samen en Jacob ging bij zichzelf te rade: had hij iets gemerkt van een afstand tussen vader en moeder? Nee, niet echt. Jacob besloot de stoute schoenen aan te trekken en stuurde zijn vader een bericht. “Niet om met hem te flirten, gewoon een normale conversatie waarin ik zei dat ik zijn foto leuk vond en hem vroeg waar hij vandaan kwam.”

Maakt niet uit of hij gay is

Vervolgens vroeg Jacob om een foto van zijn gezicht, en toen bleek het inderdaad zijn vader te zijn. “Ik ben erg ruimdenkend en het maakt me ook niet uit of mijn vader gay is, maar ik wil niet dat hij mijn moeder voorliegt. Dus nu sta ik voor een dilemma: vertel ik dit aan mijn moeder? Confronteer ik mijn vader met wat ik weet?”

Jacob vertelde verder dat hij nieuwsgierig is naar zijn vaders kant van het verhaal. “Waarom heeft hij dit zolang voor mij verborgen gehouden?” Wat het extra dramatisch maakte, was de reactie van zijn vader op Jacobs eigen coming-out. “Hij was er fel op tegen en hij haatte mij. Hij was woest op mij en wilde niets meer met me te maken hebben.” Daarna duurde het jaren voordat het contact enigszins was hersteld.

Advies

In het programma vroeg Jacob de luisteraars wat hij nu het beste kon doen. Het advies: eerst met je vader praten voor je het aan je moeder vertelt.

Bron: Attitude / Coverbeeld: Istock

Powered by Labrador CMS