Zij is hetero en hij niet: beluister deze vrienden-podcast

Nieuwe aflevering: Luuk vertelt over zijn coming-out

Leestijd: < 1 min

Ingrid en Luuk zijn bevriend, maar leiden totaal verschillende levens. Zij is hetero, hij niet. Zij is net moeder geworden, hij gaat weer daten. Wekelijks praten ze elkaar bij over hun dagelijks leven in de podcast #Vrienden. In de nieuwste aflevering vertelt Luuk over zijn coming-out, iets wat Ingrid na zestien jaar nog steeds ontroert.

Ingrid en Luuk hebben ondanks de vele raakvlakken een totaal verschillend leven: zij is hetero en hij niet, zij is onlangs voor de eerste keer moeder geworden en hij ….hij moet weer gaan daten. Genoeg materiaal voor een reality podcast met elke week een update van de struggles en de hoogte punten uit het dagelijks leven van Ingrid Jansen en Luuk Wessels (en hun vrienden).

Coming-out

In de nieuwe podcast aflevering #vrienden vertelt Luuk over zijn coming-out. Ondanks dat ze elkaar al 16 jaar kennen, raakt dit verhaal haar nog iedere keer. Nu ze onlangs zelf moeder is geworden vraagt ze zich af hoe zij als ouder zou reageren als haar zoon thuiskomt met de mededeling dat hij niet (alleen) op meisjes valt of zich anders voelt. Kun of moet je je hier als ouder op voorbereiden? Het onderwerp wordt aangesneden, omdat Luuk de onderwerpen familie en coming-out in de beginfase, wanneer je iemand net leert kennen, het liefst omzeilt.

In de podcast #vrienden bespreken Ingrid en Luuk iedere week hun belevenissen aan de keukentafel”en zo af en toe schuift er een (bekende) vriend van ze aan. Terwijl jij meeluistert alsof je er zelf bij zit. Iedere aflevering bestaat uit een afwisseling van serieuze gesprekken, onthullingen over gênante belevenissen, aanstekelijke lol en herkenbaarheid.

‘Juice or Dare’

In het vaste onderdeel ‘Juice or Dare’ trekken Luuk en Ingrid elkaar iedere week uit hun comfortzone om een vraag zo eerlijk mogelijk te beantwoorden of de opdracht, zonder te kunnen weigeren, uit te voeren. “We noemen het een reality podcast, dus dan moeten we er ook helemaal voor gaan. Het enige wat we (nog) niet doen is namen van betrokken noemen – mits zij toestemming hebben gegeven”, lacht Luuk.

Ingrid en Luuk
Ingrid en Luuk

Daarnaast geven ze iedere week een review over iets dat ze hebben bezocht, hebben uitgeprobeerd of hebben gezien. 

Ingrid en Luuk zijn al 16 jaar vrienden en door de geboorte van haar eerste zoontje betekende dat ook het einde aan de afspraak dat ze samen hun kinderwens zouden vervullen. In seizoen een volgde we als luisteraar hoe ze hiervoor een oplossing zochten. In dit tweede seizoen is de rode draad “het leed dat daten heet” en hoe je als vrouw ambitieus kunt zijn, maar ook op hetzelfde moment ook een goede moeder.

Iedere maandag

Iedere maandag om 12.00 uur is een nieuwe aflevering van #vrienden gratis te beluisteren via de diverse streaming– en podcast-apps.

Luister bijvoorbeeld via Spotify naar alle afleveringen.

Fotografie: Shiobian Dumas

Powered by Labrador CMS