WorldPride en EuroGames in Denemarken

Dubbel feest

Leestijd: < 1 min

Van 12 tot 22 augustus staat Kopenhagen samen met de Zweedse zusterstad Malmö in het teken van ‘Copenhagen 2021’. Tien dagen lang worden diversiteit, gelijkheid en inclusie gevierd met allerlei activiteiten en events. Steve Taylor, Director of Communications Copenhagen 2021, tipt vijf favorieten. 

Copenhagen 2021
Copenhagen Pride. Foto: Daniel Rasmussen.

Top 5 Steve Taylor: 

1:1 Democracy Festival in Øksnehallen.

Verspreid over twee tenten worden van 16 tot 20 augustus dagelijks debatten en paneldiscussies gevoerd als onderdeel van het Human Rights Forum. De opzet is afgeleid van het Scandinavische model ‘Folkemødet’ waarin burgers mogen debatteren met politici en partijen. In de discussies wordt ook ruimte geboden aan bredere onderwerpen die inclusie en antidiscriminatie onder minderheidsgroepen moeten doorbreken. 

Fluid Festival

Een programma verzorgd voor en door vrouwen, non-binaire en transgender personen. Gammel Strand is hiervoor de aangewezen plek; een van de mooiste pleinen in het centrum van Kopenhagen. Overdag is het een politiek festival met podia voor internationale activisten en schrijvers, in de avonduren is er een zomerse sfeer met performances, bars en spots om te relaxen.

Sports Village

Aan de waterkant van Islands Brygge kun je volop genieten van de EuroGames in Sports Village. Deze vinden plaats van 17 tot 20 augustus en zijn de ideale locatie voor ontmoetingen met atleten of anderen die houden van sportieve activiteiten. Volg de wedstrijden via livestreams op grote schermen of neem een duik in Het Havenbad. Het is een perfecte manier om met vrienden een drankje te doen en te genieten van het event. 

WorldPride Concerts

Als muziekliefhebber mag je de WorldPride Concerts niet overslaan. Deze vinden plaats van 18 tot 21 augustus en worden live uitgezonden via grote schermen in de verschillende stadsparken van Kopenhagen. Elk concert heeft een specifiek thema.

WorldPride Walks

Hét alternatief voor de bekende Parade. Vanwege COVID-19-beperkingen kan deze in de oude vorm niet doorgaan, maar zijn hiervoor in plaats meerdere en kleinschaligere tochten opgezet om de lhbtq-gemeenschap prominent in de stad zichtbaar te maken. De zes tochten, op zaterdag 21 augustus, met maximaal duizend deelnemers per tocht, beginnen op verschillende plekken in de stad en zijn tussen 2 en 3,7 km lang. Ze eindigen allemaal in Fælledparken waar de Copenhagen 2021 Closing Ceremony wordt georganiseerd, met livemuziek, speeches en entertainment.

Copenhagen 2021
Eurogames in Kopenhagen. Foto: Andreas Paulsson.

In 1989 schreef Denemarken geschiedenis door als eerste land ter wereld geregistreerde partnerschappen tussen personen van het gelijke geslacht te legaliseren. Dit gebeurde in het stadhuis van Kopenhagen. Tijdens Copenhagen 2021 is het mogelijk om via een speciale ceremonie in ditzelfde stadhuis te trouwen! Heb je nog geen partner om “Ja!” tegen te zeggen, dan kun je je geluk beproeven in een van de vele gezellige uitgaansgelegenheden. Zo kun je rondom de straat Studiestrædet meerder lhbtq-bars en cafés vinden, waaronder Centralhjørnet, de oudste gaybar van Denemarken.

Voor iedereen die niet fysiek aanwezig kan zijn heeft de organisatie via digitale kanalen allerlei tools geïntroduceerd om Copenhagen 2021 toch mee te beleven. Volg de hashtag #YouAreIncluded en ga voor meer informatie over WorldPride en EuroGames 2021 naar www.copenhagen2021.com

Iedere wijk in Kopenhagen heeft zijn eigen karakter.

Copenhagen 2021
Drag Night Kopenhagen pride. Foto: Tobias Jørgensen.

Meer over Kopenhagen

Kopenhagen is een veelzijdige stad waar alles op fiets- en wandelafstand is. De kronkelende straatjes met kleurrijke huizen in de oude binnenstad nemen je mee terug in de tijd, terwijl op vijftien minuten fietsen van het centrum in de buitenwijk Ørestad de nieuwste architectonische gebouwen verrijzen. Iedere wijk heeft zijn eigen karakter. Wil je de meest hippe hotspots meepakken, dan kun je niet om Nordvest heen. Hier voert culturele diversiteit de boventoon en kun je het lokale en authentieke Kopenhagen proeven. In de afgelopen jaren is ook het industriële district Refshaleøen in populariteit gestegen met foodspot Reffen. Wil je het hippe nacht-leven combineren met boetiekwinkeltjes en vintage shops, dan zijn Vesterbro, Nørrebro en de straat Jægersborggade een must tijdens een Kopenhagen-citytrip.

Lees meer.

Deze advertorial is een samenwerking tussen Winq en VisitDenmark.

Powered by Labrador CMS