Wordt de Nederlandse Tim Küsters Mr. Gay Europe?

Tim wil zich inzetten voor mentale gezondheid

Leestijd: < 1 min

Tim Küsters dingt mee de prestigieuze titel van Mr. Gay Europe 2023. De finale vindt plaats in Newcastle, Verenigd Koninkrijk van 20 tot 26 augustus. Het thema van de wedstrijd dit jaar is Mental Health en Tim wil zich volledig inzetten om dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen.

Onderzoek toont aan dat lhbtq+ personen vaker te maken hebben met mentale gezondheidsproblemen, zoals depressie, angst, eenzaamheid en suïcidale gedachten, dan de algemene bevolking. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder discriminatie, stigmatisering, vervreemding, gebrek aan acceptatie, en trauma.

Belangrijk onderwerp

"Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om Nederland te vertegenwoordigen als finalist voor Mr. Gay Europe", aldus Tim Küsters. "Mental health is een belangrijk onderwerp voor de lhbtq+ gemeenschap en het is tijd dat we er meer aandacht aan besteden. Ik hoop dat mijn deelname aan deze wedstrijd kan bijdragen aan het bespreekbaar maken van mental health en het verminderen van stigma's. In een wereld waarin stress, druk en uitdagingen aanwezig zijn, is het van essentieel belang om voor onze mentale gezondheid te zorgen om ons welzijn te bevorderen en ons potentieel te benutten.”

Als finalist zal Tim het opnemen tegen andere Europese landen in verschillende evenementen. Dit omvat een persoonlijk interview, projectpresentatie, online stemmen, schriftelijk examen, social media uitdagingen, fotogenieke uitdaging, sportuitdaging en Mr. Congeniality.

Stem op Tim

Op 26 augustus is de grote finale en weten we of Tim Küsters de nieuwe Mr. Gay Europe 2023 is. Met zijn deelname aan deze wedstrijd hoopt hij de aandacht te vestigen op het belang van mentale gezondheid en de lhbtq+ gemeenschap te vertegenwoordigen op een Europees podium.

Wil jij op Tim stemmen? Dat kan van 1 juli tot 26 augustus via de website van Mr. Gay Europe.

Powered by Labrador CMS