Queer boekentips

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Tijd om je boekenkast te vullen!

Leestijd: < 1 min

Al jaren delen we op Winq.nl queer boekentips van onze favoriete schrijvers. Vanaf dit jaar tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban maandelijks recent verschenen regenboogboeken. Tijd om jouw leeslijst te vullen! 

Akwaeke Emezi - De dood van Vivek Oji

De dood van Vivek Oji van de non-binaire auteur Akwaeke Emezi is een wereldwijd bejubelde roman over familie en vriendschap, over gezien willen worden, over het zoeken naar een thuis, over de prijs van jezelf zijn. "Een hypnotiserende leeservaring", volgens Winq hoofdredacteur Martijn Kamphorst. Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Akwaeke Emezi - De dood van Vivek Oji
Akwaeke Emezi - De dood van Vivek Oji.

Thomas Olde Heuvelt - November

November is het nieuwste horrorboek van Thomas Olde Heuvelt. We reizen af naar Lock Haven in Washington waar je de gelukkigste straat ter wereld vindt: Bird Street. De mensen lijken een perfect leven te hebben, misschien iets té perfect. Als het november wordt, breekt namelijk de Zwarte Winter aan. Spannend! Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Thomas Olde Heuvelt - November
Thomas Olde Heuvelt - November.

Alejandra Ortiz - De waarheid zal me bevrijden

De jonge Alejandra groeit op in een klein Mexicaans dorp met een uitzichtloos bestaan. Door armoede gedreven verkoopt ze al op haar dertiende haar lichaam en ondertussen leert ze dat ze anders is. Via de VS belandt ze uiteindelijk in Nederland. Het aangrijpende biografische verhaal van een trans vrouw op zoek naar een veilig thuis. Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Alejandra Ortiz - De waarheid zal me bevrijden
Alejandra Ortiz - De waarheid zal me bevrijden

Brecht De Backer - Omdat ze leven

Brecht De Backer beschrijft in Omdat ze leven hoe het is om queer te zijn. Pim Lammers: "Queerness, ouderschap en de kwantumtheorie – deze drie concepten lijken op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen te hebben, maar Brecht De Backer brengt ze op een mooie manier samen in haar debuut." Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Brecht de Backer - Omdat ze leven
Brecht de Backer - Omdat ze leven.

Pim Lammers - Ik denk dat ik ontvoerd ben

Met Ik denk dat ik ontvoerd ben schreef Pim Lammers zijn eerste dichtbundel. Daar loopt de regenboogfamilie, net als in zijn andere werk, als een rode draad doorheen. “Deze gedichten zijn heel persoonlijk en daarmee heel queer.” Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Pim Lammers - Ik denk dat ik ontvoerd ben
Pim Lammers - Ik denk dat ik ontvoerd ben.

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS