Queer boekentips

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Tijd om je boekenkast te vullen!

Leestijd: < 1 min

Ook deze maand tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban vijf nieuwe regenboogboeken voor op jouw nachtkastje.

Louise Morel - Lesbienne worden in tien stappen

Een grappige titel, maar waar gaat dit boek precies over? In Lesbienne worden in tien stappen lezen we het verhaal van Louise Morel. Na dertig jaar als hetero door het leven te gaan, blijkt ze ook vrouwen aantrekkelijk te vinden. In Lesbienne worden in tien stappen vertelt ze op grappige manier over haar zoektocht naar haar identiteit. 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Louise Morel - Lesbienne worden in tien stappen
Louise Morel - Lesbienne worden in tien stappen.

Bryan Washington - Lot

De jonge Afro-Amerikaanse auteur Bryan Washington schrijft in zijn verhalenbundel Lot over de inwoners van de multiculturele achterbuurten in Houston, Texas. We lezen onder meer over een een jongen van gemengde afkomst dankzij zijn buurjongen dat hij op mannen valt en rent boys die gezamenlijk het hoofd boven water proberen te houden. "Washingtonschrijft zeer secuur en gedetailleerd, maar zorgt er tegelijkertijd dat zijn zinnen heel soepel lezen", aldus onze boekenrecensent Pim Lammers. 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Lot - Bryan Washington
Lot - Bryan Washington

 

Bethan Roberts - Mijn politieman

Marion wordt verliefd op de knappe politieman Tom en de twee krijgen een relatie. Maar wanneer Tom tijdens zijn dienst de bijzondere Patrick leert kennen, kan hij niet meer ontkennen dat hij eigenlijk homo is. Onlangs verfilmd met Harry Styles in de hoofdrol.

Mijn politieman - Bethany Roberts
Mijn politieman - Bethany Roberts

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Jess Walter - Engel van Rome

Een adembenemende verhalenbundel van meesterverteller Jess Walter. In een van de verhalen ziet een volwassen zoon zich gedwongen om keer op keer uit de kast te komen tegenover zijn demente vader.

De Engel van Rome - Jess Walter
De Engel van Rome - Jess Walter

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Jaouad Alloul - De meisje

Als kind wil Idriss een meisje zijn. Dat zou alles oplossen, volgens hem. Hij zou jurken kunnen dragen, en hoge hakken. En hij zou gewoon verliefd mogen zijn op jongens. Op 20-jarige leeftijd trekt hij de deur achter zich dicht en stapt hij een nieuwe wereld in. Weg van huis, weg van God. op zoek naar zichzelf. 

Jaouad Alloul - De Meisje
Jaouad Alloul - De Meisje

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS