Queer Boekentips

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Nieuwe boeken voor jouw boekenplank

Leestijd: < 1 min

Ook deze maand tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban weer vijf nieuwe regenboogboeken, waaronder de nieuwste roman van Roelof ten Napel en een nieuwe uitgave van het iconische boek Maurice. 

1) Maurice - E.M. Forster

Zeker geen nieuw boek, Maurice is een klassieker. Wel nieuw is deze uitgave van Nieuw Amsterdam, met voorwoord van Splinter Chabot. We volgen het verhaal van Maurice, die gaat studeren in Cambridge. Hij ontmoet Clive en ontdekt zijn gevoelens voor mannen, iets wat in zijn tijd niet geaccepteerd werd. Dit boek nog niet gelezen? Dan wordt het tijd!

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Maurice - E.M. Forster
Maurice - E.M. Forster.

2) In donker weids alom - Seán Hewitt 

De Britse dichter en schrijver Seán Hewitt ontving met zijn dichtbundel Tongues of Fire vele literaire prijzen en nominaties. Zijn boek All Down Darkness Wide uit 2022 is eindelijk in het Nederlands uitgebracht. Een memoir over Seán die met een man in een onstuimige liefde belandt. Als zijn nieuwe liefde in een depressie raakt, moet blijken of hun liefde dat kan verdragen. 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van In donker weids alom - Seán Hewitt
In donker weids alom - Seán Hewitt.

3) Valse krengen - Camila Sosa Villada

Valse Krengen gaat over het leven van een groep trans vrouwen in Argentinië in de jaren negentig. Een van hen is Camila, die deel uitmaakt van een groep die onder de hoede valt van tante Encarna. Encarna's knalroze huis is de enige plek waar de groep vrouwen kan ontsnappen aan het geweld van hun klanten of de politie.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Valse krengen - Camila Sosa Villada
Valse krengen - Camila Sosa Villada.

4) Zoetwater - Akwaeke Emezi

Winq-boekenredacteur Pim Lammers: “De non-binaire en Zwarte auteur Akwaeke Emezi is weleens omschreven als ‘de spannendste stem in de hedendaagse literatuur’. Hun roman De dood van Vivek Oji is een New York Times-besteller en werd ook in Nederland lovend ontvangen. Daarom is nu ook hun debuut Zoetwater in vertaling verschenen. Het verhaal gaat over de Nigeriaanse Ada die als baby al anders is dan andere kinderen. Het werk van Emezi is magisch, zowel qua schrijfstijl als qua thema.”

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Zoetwater - Akwaeke Emezi
Zoetwater - Akwaeke Emezi.

5) Een zoon van - Roelof ten Napel

Een zoon van is een roman waarin Roelof de vraag stelt wat het betekent om een enkel mens te zijn. We volgen Wolff, die wanneer hij op kamers gaat wordt geconfronteerd met een onbekende, vreemde eenzaamheid. Als hij op een avond een jongen ontmoet, komt een confrontatie met zijn vader dichterbij. 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Een zoon van - Roelof ten Napel
Een zoon van - Roelof ten Napel.

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS