Queer Boekentips

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Deze boeken wil je hebben

Leestijd: < 1 min

Ook deze maand tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban weer vijf nieuwe regenboogboeken, waaronder een zomers boek over jezelf zijn en een koffietafelboek met queer personen uit Beiroet in de hoofdrol. 

1) De kleuren van de zee - Miriam Bruijstens

Hoofdpersonage Hannah verhuist in De kleuren van de zee naar een dorpje aan zee. Alsof ze in een droom zit, gaat ze in een vuurtoren wonen waar ze vriendschap sluit met een kleurrijke groep mensen. Daar leert ze meer over haar eigen identiteit en de diversiteit van het land. 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van De kleuren van de zee - Miriam Bruijstens
De kleuren van de zee - Miriam Bruijstens.

2) Eindelijk mezelf - Matt Cain

Ted Ainsworth lijkt een perfect leven te hebben: bijna twintig jaar gelukkig getrouwd en een baan in de ijswinkel van de familie. Maar als zijn man hem verlaat voor de jongere en fittere Javier-uit-Manchester, moet Ted de waarheid onder ogen zien: zijn huwelijk was duidelijk niet zo gelukkig als hij dacht. Door deze tegenslag besluit hij zijn geheime droom te volgen, en een nieuwe carrière op te bouwen. Om eindelijk te worden wat – en wie – hij wil zijn!

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Eindelijk mezelf - Matt Cain
Eindelijk mezelf - Matt Cain.

3) Leo de lijpe reiger - Sander Tromp

Leo is een lijpe reiger: hij vliegt de hele dag maar tegen ramen aan. Daar krijgt hij bulten en koppijn van. Leo baalt hiervan en is bijna rijp voor een reiger-psychiater. Gelukkig komt hij Otto en Oscar tegen: twee homooievaars met luisterende oren. Het stelletje bekommert zich om Leo en neemt hem onder hun vleugels. Leo knapt daar helemaal van op, leert fatsoenlijk vliegen en ontmoet zelfs een ooievaarsvriendinnetje. Als hij haar wil voorstellen aan de rest van de familie, slaat de teleurstelling toe: die zijn nog steeds zo gek (lijp) als een deur. Totdat Leo, jaren later, met zijn vrouw en kinderen op de bank zit en bedenkt dat anders zijn, misschien helemaal zo gek nog niet is. 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via boekscout.nl.

Boekcover van Leo de lijpe reiger - Sander Tromp
Leo de lijpe reiger - Sander Tromp.

4) Queens of Beirut - Renske Diks

In het non-fictie boek Queens of Beirut deelt Renske Diks persoonlijke verhalen en foto's van de dragwereld van Beiroet. Het geeft een kijkje in de wereld van zeven drag queens en hoe zij zichzelf staande houden in het Libanon van de 21e-eeuw waarin het land in een enorme crisis zit. “Met verhalen over moedige queens over trauma en beloning, over drag en transformatie, over familie, Libanon en jezelf kunnen zijn”, aldus Diks. 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Queens of Beirut - Renske Diks
Queens of Beirut - Renske Diks.

5) De sekstypiste - Jen Beagin

Winq-boekenredacteur Pim Lammers: “De sekstypiste leest als een literaire komedie: het boek staat bol van de grappen. Droge humor, gevatte opmerkingen, absurdistische scènes - het is soms net alsof er een stand-upcomedian aan het woord is. Jen Beagin weet haar lezer meerdere keren hardop te laten lachen. Een zeer vermakelijk boek waar je ongelofelijk vrolijk van wordt.”

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van De sekstypiste - Jen Beagin
De sekstypiste - Jen Beagin.

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS