Queer Boekentips

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Deze boeken wil je niet missen

Leestijd: 2 min

Ook deze maand tippen we in samenwerking met lezerscommunity Hebban.nl vijf nieuwe regenboogboeken, waaronder het nieuwste prentenboek van Pim Lammers en Hedy Tjin, de nieuwe roman van Hanna Bervoets en het regenboogfamilieportret van Haroon Ali. 

1) 151 boeken - Pim Lammers en Hedy Tjin

151 boeken is het nieuwste prentenboek van Pim Lammers, in samenwerking met illustrator Hedy Tjin. We volgen Rosa, die 151 boeken in de boekenkast van diens school ziet staan, maar zichzelf in geen enkel boek herkent. Tijd om daar, gewapend met een potlood, iets aan te veranderen.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van 151 boeken - Pim Lammers en Hedy Tjin
151 boeken - Pim Lammers en Hedy Tjin.

2) Leer me alles wat je weet - Hanna Bervoets

Leer me alles wat je weet is het nieuwste boek van Hanna Bervoets. Het gaat over Danielle de Koster, een vrouw met een bewogen leven. Ze staat patiënten bij die nog geen medische diagnose hebben. Na haar eigen dood reconstrueert haar geliefde Jodie haar levensverhaal. 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Leer me alles wat je weet - Hanna Bervoets
Leer me alles wat je weet - Hanna Bervoets.

3) Spectrum - De regenbooggemeenschap in de 21ste eeuw - Haroon Ali

Voor Spectrum interviewde journalist Haroon Ali bekende en minder bekende leden van de regenbooggemeenschap over de maatschappelijke kwesties die hen vandaag de dag binden en verdelen. Welke verschillende scenes en subculturen vertegenwoordigen zij? Hoe denken ze over racisme binnen de gemeenschap, hokjesdenken en gebrek aan onderlinge acceptatie? En in welke mate voelen zij zichvertegenwoordigd door de term ‘queer’? De interviews zijn verrijkt met prachtige portretten van fotograaf Harmen Meinsma

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Spectrum door Haroon Ali
Spectrum - Haroon Ali.

4) Hoe ik baba werd - Ryan Rafael Raj Rian Ramharak

De Hilversumse Ryan is een Hindoestaanse, non-binaire trans persoon die samen met diens partner David een kindje heeft gekregen. Daar verscheen in 2022 al een documentaire over en nu is er het boek Hoe ik baba werd - Alles wat je moet weten over trans zijn en een kinderwens hebben.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Hoe ik baba werd - Ryan Rafael Raj Rian Ramharak
Hoe ik baba werd - Ryan Rafael Raj Rian Ramharak.

5) Het leuke-mensen-boek - Bonnie Nottroth

Winq boekenredacteur Pim Lammers: "Elkaars vriendenboekje invullen was toch wel een van de leukste basisschooltradities. Maar waarom doen we dat als volwassenen eigenlijk niet meer? Bonnie Nottroth, bekend van haar YouTube-kanaal Bij Bonnie, brengt daar verandering in. Ze maakte Het leuke-mensen-boek, een vriendenboek voor volwassenen. Het boek heeft ruimte voor meer dan veertig vrienden die in moeten vullen wat hun guilty pleasure is, wat ze bij de snackbar bestellen, waar ze energie van krijgen, wie hun celebrity crush is en nog veel meer."

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover vanHet leuke-mensen-boek - Bonnie Nottroth
Het leuke-mensen-boek - Bonnie Nottroth.

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS