Queer Boekentips

Winq tipt: drie nieuwe regenboogboeken

Nieuwe parels voor op je boekenplank

Leestijd: < 1 min

Welke queer boeken zijn er de afgelopen tijd verschenen? Deze maand tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban drie nieuwe regenboogboeken, waaronder een jeugdroman over de zeventienjarige Joshua die worstelt met vriendschap, verliefd worden en seks.

1) Voorbij de verbijstering - Renée Römkens, Anja Meulenbelt & Tessel ten Zweege

Gender en geweld zijn nauw verweven, zoals feministen al sinds jaar en dag signaleren. In deze bundel wordt duidelijk dat gendergerelateerd geweld diepgeworteld zit in onze cultuur en vele gedaantes aan kan nemen. Samen met 24 journalisten, wetenschappers en kunstenaars doen zij een aanzet om vérder te denken, voorbij de verbijstering.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Omslag voorbij de verbijstering
Omslag voorbij de verbijstering

2) De man met de panamahoed - Rudi Meulemans

Na te zijn gevlucht voor het nazisme schreef Harry graaf Kessler (1868-1937) op Mallorca aan zijn memoires, waarin hij terugblikt op zijn kosmopolitische, moderne leven. De graaf kende iedereen, en iedereen kende de graaf. Rudi Meulemans neemt ons mee door een veranderende wereld, langs kunst, theater en politiek.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Omslag De man met de panamahoed
Omslag De man met de panamahoed

3) Neem nooit een beste vriend - Erna Sassen & Martijn van der Linden

Eigentijdse jeugdroman over de zeventienjarige Joshua die worstelt met vriendschap, verliefd worden en seks. “Het queer thema heeft Sassen daar op een subtiele, maar zeer krachtige manier in verweven. Onder andere sekswerk, gender en panseksualiteit passeren de revue,” aldus boekenredacteur Pim Lammers.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Omslag Neem nooit een beste vriend
Omslag Neem nooit een beste vriend

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS