winq ♥︎ scandinavisch design

Winq Loves... Volvo EX30

Met de de laagste CO2-voetafdruk van alle Volvo's tot nu toe

Leestijd: 2 min

De nieuwe Volvo EX30 is de meest compacte premium SUV van het Zweedse merk. Met de komst van de EX30, breidt Volvo zijn volledig elektrische aanbod uit tot vier modellen.

De Volvo EX30 is rijk voorzien van leuke speeltjes. Zo is dit splinternieuwe model standaard uitgerust met 18” lichtmetalen velgen, 1-zone climate control, Google navigatie, metallic lak, High Performance audio en een Park Assist camera aan de achterkant. 

Volvo EX30
Volvo EX30.

De veiligheidsuitrusting is - des Volvo's – van een hoog niveau. Met standaard Safe Space technologie, Adaptive Cruise Control en BLIS dodehoekdetectie. 

die kleur is geïnspireerd op korstmossen die groeien op rotsen langs de zweedse westkust

Een lange wielbasis, grote wielen en gelijke overhangen zorgen voor balans en verfijning. Hij is duidelijk elektrisch, dat zie je aan de gesloten grill en de digitale weergave van de koplampen met de hamer van Thor. Vijf exterieurkleuren, van Cloud Blue tot helder en expressief Moss Yellow. Laatstgenoemde kleur is geïnspireerd op korstmossen die groeien op rotsen langs de Zweedse westkust.

Volvo EX30
Volvo EX30.

Lekker laden
De Volvo EX30 laadt snel op. De Twin Motor-variant met uitgebreide actieradius heeft een oplaadcapaciteit tot 153 kW, terwijl de standaardversie een capaciteit van 134 kW heeft. Dat betekent dat de accu in iets meer dan 25 minuten van 10 tot 80% opgeladen kan worden. Via het display in de auto en de app kan de stroomsterkte, het maximale oplaadniveau en het moment waarop gestart wordt met opladen, ingesteld worden.

Het chassis van de Volvo EX30 zo afgestemd dat de compacte afmetingen van de auto goed tot hun recht komen. Dit zorgt voor een fijne rijervaring. Het zwaartepunt ligt laag en het gewicht is elijkmatig verdeeld, dat zorgt voor rijgemak en wendbaarheid.

Volvo EX30 Cross Country
Volvo EX30 Cross Country.

Sfeerlicht
De Volvo EX30 beschikt over uit vijf verschillende thema's voor de sfeerverlichting. Elk thema is geïnspireerd op een ander Scandinavisch landschap en verschuift subtiel van kleur, waardoor het interieur rust uitstraalt. Warm zonlicht dat door de bladeren van een Scandinavisch bos valt, een zonsondergang aan de Zweedse westkust, het wereldberoemde noorderlicht, de gouden zomerhemel van de Zweedse midzomer of de heldere stemming van een zonsondergang in de stad – de Volvo EX30 wordt gevuld met precies die kleuren. En iedere kleur kun je combineren met een bijpassende soundscape.

Cross Country
De EX30 is (vanaf volgend jaar) ook te koop als Cross Country-variant. Voor een beetje meer avontuur. Zijn specifieke kenmerken: een sterkere bodem en 19-inch zwarte wielen en de optie van 18-inch wielen met op maat gemaakte banden. Verder beschikt ie over skidplates aan de voor-, achter- en zijkant, zwarte panelen op de voorbumper en achterklep en een heus Cross Country-logo. De kleine Zweedse vlag op de motorkap zal de liefhebber kunnen bekoren.

volvocars.com

Powered by Labrador CMS