Winq ♥︎ hotel Jan Luyken

Winq Loves... Jan Luyken

Herenhuis is voor miljoenen verbouwd

Leestijd: 1 min

Jan Luyken is een boetiekhotel in het hart van Amsterdam dat opnieuw is gelanceerd na een renovatie van meerdere miljoenen euro’s. Oorspronkelijk gebouwd als drie woonhuizen in 1899, door architect P. van der Vliet, dankt het hotel zijn naam aan de locatie aan de Jan Luijkenstraat.

Jan Luyken
Hier staat ie dan hoor. Niet te missen.

Het interieur van Jan Luyken is geïnspireerd door de levendigheid van de stad en het Nederlandse vakmanschap en is ontworpen door de Amsterdamse interieurarchitect Nicemakers. De ethos en het ontwerp van het herenhuis moedigen gasten aan om zich thuis te voelen en de ruimtes te gebruiken voor rust, werk en spel, wanneer en hoe ze maar willen.

Jan Luyken
De keuken, vol lekkernijen die klaarliggen om gegrepen te worden.

Voor niks
Wat je niet dagelijks ziet: alle consumpties zijn inclusief en worden niet extra afgerekend. In de keuken kunnen gasten gebruik maken van een keuze aan zoete en hartige zelfgemaakte snacks. Er zijn zelfbedieningsdrankjes – wijn, bier, sterke dranken en cocktails. Allemaal ‘gratis’. Dit hoort bij het townhouse concept: iedereen moet zich thuisvoelen. Volgens de receptiepersoon is er vooralsnog geen misbruik gemaakt van de flessen gin en wodka die je zomaar mag pakken.

Jan Luyken
Bibliotheek om te chillen.

De begane grond doet denken aan die van een privéwoning, met vintage en hedendaagse stukken uit Nederland, België en Italië. De slaapkamers zijn voorzien van supercomfortabele bedden met lekker beddengoed en zachte meubels gemaakt in Amsterdam door Elle La en Bonnie Barlag. In het hart van het herenhuis bevindt zich de bibliotheek – een gezellige woonkamer om 's avonds te lezen, 's ochtends een kopje koffie te drinken, rustig te werken of te vergaderen. 

Jan Luyken
Superlekkere en grote bedden

De geur Vetyver Wish is in het hotel overal te ruiken. Deze is speciaal door AllSens voor Jan Luyken ontwikkeld en wordt niet in andere hotels verspreid. Gasten kunnen er citrus, nootmuskaat, peper, vetyver en sandelhout in ontdekken.

Jan Luyken
Een tuin, alsof je in Parijs bent.

Buitengebeuren
De tuin is ingericht door het Amsterdamse The Wunderkammer. De opdracht was om een weelderige Parijse tuin te creëren als ontsnapping in de drukke stad. The Wunderkammer is bekend van de styling, vaak met bloemdecoraties, voor privéjachten, chique hotels, beurzen en evenementen, evenals een aantal internationale A-list bruiloften.

janluykenamsterdam.com

Powered by Labrador CMS