Songfestival Troubadours

Willeke Alberti te horen in podcast Songfestival Troubadours

Ook Bill van Dijk en Frizzle Sizzle doen mee in het nieuwe seizoen

In een nieuw seizoen van de podcastserie Songfestival Troubadours is Willeke Alberti de eerste gast. Ze vertelt uitgebreid over haar deelname in 1994 met ‘Waar Is De Zon’. Ze scoorde niet hoog, maar zegt hier nu over: “De aanwezige pers dacht dat ik erg teleurgesteld zou zijn, maar ik zong ‘wat er ook gebeurt, ik lach’!” 

Vandaag start een nieuwe reeks afleveringen van de podcast Songfestival Troubadours. Dit nieuwe seizoen start met het gesprek dat podcastmakers Chiel Troost en Jeroen Smits hadden met zangeres Willeke Alberti. In dit interview, dat van de zomer is afgenomen (juli 2023), vertelt Willeke uitgebreid over haar deelname aan het Eurovisie Songfestival van 1994 in Dublin. Met haar ‘Waar Is De Zon’ eindigde de zangeres als 23e van de 25. Haar reactie op het behalen van deze teleurstellende plek: “De aanwezige pers dacht dat ik erg teleurgesteld zou zijn, maar ik zong ‘wat er ook gebeurt, ik lach’!” (uit haar lied ‘Zomaar Een Dag’). 

mooie gesprekken

Naast Willeke zijn dit seizoen o.a. de volgende artiesten te horen (in willekeurige volgorde): Laura Vlasblom en Mandy Huydts van Frizzle Sizzle (deelname in 1986), Bill van Dijk (1982), Michelle (2001), Therese Steinmetz (1967) en Paul de Corte van Re-Union (2004). “We hebben weer mooie gesprekken mogen voeren voor deze podcast! Met deze podcast gaan we dieper in op de songfestivalbelevenis van de desbetreffende artiest. Er is meer ruimte voor de ‘echte verhalen’. Hoe ging het er nou echt aan toe achter de schermen?” zegt Chiel Troost. Jeroen Smits vult aan “Dat we openen met Willeke is extra bijzonder. Ze stond al een tijd hoog op onze lijst. Het is een bijzonder en open gesprek geworden.”

 Over Songfestival Troubadours

De podcast Songfestival Troubadours is eind januari van dit jaar gestart en telt inmiddels 20 afleveringen waarin, naast Willeke, o.a. de volgende artiesten te horen zijn: Edsilia Rombley, Douwe Bob, Getty Kaspers (Teach-In), Marga Bult, Linda Wagenmakers, Mia en Dion, Marlayne, Maggie MacNeal en Ben Cramer. De podcast is genomineerd voor een Eurovision Artists Award. (info: www.eurovisionartists.nl) De aflevering met Willeke luister je hier

De overige afleveringen staan hier. Naast Spotify is de aflevering ook te beluisteren in de volgende podcast-apps: Apple Podcasts, Podimo, Google Podcasts en Juke.

Powered by Labrador CMS