Wij twijfelen niet: deze campagne rekent af met vooroordelen nieuwe transgenderwet

Leestijd: < 1 min

“Niemand kan voor je beslissen wie je bent of hoe je je voelt.” “Trans zijn is geen keuze, dat voel je.” Dit zijn enkele quotes van mensen die zijn betrokken bij de nieuwe campagne wijtwijfelenniet.com, die afrekent met alle vooroordelen die zijn ontstaan rondom de nieuwe transgenderwet. 

“Door 100% mezelf te kunnen zijn blijf ik trouw aan mezelf en daar is geen twijfel over mogelijk”, aldus Jackson. “Ik heb altijd geweten wie ik was. Ik ben zo geboren, het was geen keuze!”, zegt Ana Paula Lima. “Trans zijn is geen keuze, dat ben je”, weet  Sherry Jae Ebere. “Niemand kan voor je beslissen wie je bent of hoe je je voelt. Be you and One Love”, aldus BeyonG Veldkamp.

Dit zijn enkele quotes van mensen die hebben meegewerkt aan de nieuwe campagne wijtwijfelenniet.com. Hiervoor is veel aandacht tijdens Pride Amsterdam.

Uitgebreid trans programma

Op de website www.pride.amsterdam kunnen de vele activiteiten voor transpersonen worden geselecteerd. Dit jaar vindt de TransPride Walk plaats op woensdag 2 augustus in het Oosterpark. Daarnaast zijn er in The Pride Hub vele activiteiten en bijeenkomsten over onder andere persoonlijke ervaringen, gezondheidszorg en transitie.

Ook is er een samenkomst-diner en wordt een feest georganiseerd waar partners, familie, vrienden en allianties welkom zullen zijn.

Veilig over straat

“Veilig over straat of geaccepteerd worden op het werk is voor veel transpersonen niet vanzelfsprekend. De continue haat in de samenleving en op de sociale media neemt enorm toe en dat is heel zorgelijk,” vertelt Pride Amsterdam ambassadrice BeyonG Veldkamp.

“Daarom staan wij als transgemeenschap op en trekken een streep. Ook wij zijn gewoon mensen en mogen er zijn. Dat gaan we laten zien met activiteiten en bijeenkomsten zoals de TransPride Walk, het Trans & Friends feest én een eigen boot tijdens de Canal Parade.”

Nieuwe campagne: wijtwijfelenniet.com

Al vele jaren heeft Pride Amsterdam ambassadeurs waaronder uit de transgemeenschap. Vanwege de vele discussies over de nieuwe transgenderwet is de campagne wijtwijfelenniet.com gelanceerd.

Via posters die in heel Nederland hangen wordt verwezen naar deze site waar persoonlijke verhalen van transpersonen op te vinden zijn samen met informatie over waar de wet nu wel en niet over gaat. Met deze actie willen de ambassadeurs bereiken dat het debat op de inhoud en niet op een onderbuikgevoel wordt gevoerd. Tijdens de Canal Parade maken zij dit statement voor alle bezoekers langs de route duidelijk zichtbaar.

Video's en quotes

Op wijtwijfelenniet.com staan naast een aantal video’s ook quotes van de betrokkenen. Tot slot die van Thorn de Vries: “De initiatiefnemers van het Gendertwijfel manifest noemen de wet ‘onnodig’. Volgens mij kunnen wij als community het beste bepalen of de wet wel of niet nodig is. In plaats van over mensen te praten, moet men met mensen praten, en luisteren naar de behoefte van onze transgender gemeenschap.”

Coverbeeld: een still uit de video van Thorn de Vries

Powered by Labrador CMS