Wie wordt het Roze Lieverdje van 2020?

Stem nu op je favoriet

Leestijd: < 1 min

Uit bijna honderd aanmeldingen zijn vijf mensen genomineerd die in aanmerking komen voor het Roze Lieverdje, een prijs voor een Amsterdammer of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor de emancipatie van LHBTQ’s. Het Roze Lieverdje is een initiatief van GroenLinks Amsterdam en wordt iedere twee jaar uitgereikt. Dit zijn de genomineerden.

De volgende vijf personen maken kans op het Roze Lieverdje 2020:

Adrie van Diemen, een trans vrouw die als arts laagdrempelige transgender zorg biedt aan Amsterdammers ‘die nergens anders heen kunnen’.

Peter van Maaren, die homoseksualiteit bespreekbaar maakt op scholen en in kerken.

Alejandra Ortiz, een van origine Mexicaanse die zich inspant voor de levens van transgender personen, in het bijzonder mensen van kleur.

Naomie Pieter, een queer en antiracistische performancekunstenaar.

Hans Verhoeven, die zich inzet voor verschillende LHBTQ-evenementen.

Jury
Meer over de genomineerden lees je op de website van het Roze Lieverdje. De juryvoorzitter van dit jaar is Dolly Bellefleur. In de jury zitten onder meer Dounia Jari, Winq-columnist Wielie Elhorst en Rocco Piers.

Het is de achtste keer dat de verkiezing wordt gehouden. Vorige keer won Stichting Maruf. Deze organisatie biedt een platform dat een veilige ontmoetingsplek biedt aan LHBTQ-moslims.

Stem nu
Wil je meestemmen? Dat kan, tot 11 februari, op de website van het Roze Lieverdje. Op 14 februari wordt het Roze Lieverdje uitgereikt aan de winnaar.

Beeld: Website Roze Lieverdje

Powered by Labrador CMS