Whoopi Goldberg neemt het op voor Dolly Parton: “Ga je schamen!”

Bekijk hier het optreden van Dolly in haar cheerleaderpakje

Leestijd: < 1 min

Dolly Parton is on a roll. Na het uitbrengen van haar Rockstar-album trad ze op tijdens een sportwedstrijd en droeg ze heel parmantig een cheerleader-pakje. Op haar 77e kan dat ÈÈÈCHT niet meer, aldus trollen op social media. Whoopi Goldberg nam het op voor de zangeres: “Ze stal de show, en wie zegt dat ze zich naar haar leeftijd moet gedragen, moet zich schamen!”

Vorige week donderdag gaf Dolly Parton een miniconcert tijdens de halftime show van de wedstrijd tussen de NFL Washington Commanders en de Dallas Cowboys, in het AT&T Stadium in Texas. De 77-jarige muzieklegende zong enkele liedjes en was daarbij gekleed als een Dallas Cowboy-cheerleader, met witte hotpants, een blauwwitte croptop en een bijbassende riem met de blauwe sterren die bij het teamlogo horen.

Ageism

Na afloop van het concert werden de sociale mediaplatformen overspoeld met negatieve berichten van kijkers die vonden dat Dolly Parton zo’n pakje echt niet meer aan mocht trekken. “Zo’n pakje is meer geschikt voor iemand van 17 dan voor iemand van 77”, klonk het her en der. Anderen vergeleken de zangeres met Madonna, die ook al jaren wordt veroordeeld om hoe ze eruitziet. Ageism heet dat met een mooi woord, of leeftijdsdiscriminatie in het Nederlands.

Nadat haar fans Dolly uitvoerig hadden verdedigd, springt nu een andere bekende vedette voor haar in de bres. The Color Purple-, Ghost- en Sister Act-actrice Whoopi Goldberg, tevens een van de bepalende gezichten van de Amerikaanse ochtendshow The View, maakte een vuist tegen deze vorm van discriminatie.

Kap daarmee!

Zelf lag Whoopi heel even onder vuur omdat ze haar Thanksgiving-kalkoen zonder handschoenen aan het bereiden was, dus zei ze tijdens de uitzending van The View: “Kennelijk was mijn kalkoen niet het enige waarover mensen online haat verspreidden. De 77-jarige superster Dolly Parton stal de show op Thanksgiving door op te treden tijdense de pauze van de Cowboys-Commanders-wedstrijd, gekleed als cheerleader van de Dallas Cowboys. Sommigen zeiden haar dat ze zich naar haar leeftijd dient te kleden. Kap daarmee! Iedereen die hieraan heeft meegedaan, moet zich schamen.”

Ook Dolly’s zus Stella Parton deed een duit in het zakje. “Aan iedereen die kritiek had op een 77-jarige die haar hakken de lucht ingooit: fuck yourself. Shame on you, not her!”

Bron: PinkNews

Powered by Labrador CMS