Whitney Houstons ‘queer verhaal’ was heel belangrijk voor actrice Naomi Ackie

Leestijd: < 1 min

Vandaag gaat I Wanna Dance With Somebody in première, de biopic over Whitney Houston. Naomi Ackie is in de huid gekropen van de zangeres en is trots dat Houstons relatie met een vrouw niet onderbelicht blijft.

Naomi Ackie is vanaf vandaag te zien in de film I Wanna Dance With Somebody, die gaat over het leven van Whitney Houston. Te zien is hoe de zangeres uitgroeit tot wereldster, waarna die ster weer uitdooft. Ackie vond het van groot belang om alle facetten van de zangeres neer te zetten: ze was zwart, vrouw en ja, ook queer.

Intieme relatie

Voor Ackie is het dan ook heel belangrijk dat de intieme relatie die Houston had met haar voormalige assistente Robyn Crawford niet buiten beeld is gebleven. Niet dat Houston ooit uit de kast is gekomen: ze leidde het leven van een getrouwde vrouw en die relatie met Crawford is nooit benoemd.

Aan Attitude vertelde Ackie hierover: “Het voelt als een bevrijding voor mij. Het is een deel van haar verhaal. De liefde tussen Robyn en Whitney was zo puur en echt en dynamisch. Het bewoog, het verschoof, ze hebben er nooit een naam aan gegeven. En daar hou ik gewoon van.”

Boek

Houston en Crawford hadden een relatie die decennia duurde en al vroeg in de carrière van de zangeres begon. Crawford schreef er in 2019 voor het eerst over in haar boek A Song For You: My Life With Whitney Houston.

De dertigjarige Ackie hamert er ook op hoeveel de vertegenwoordiging van zwarte vrouwen en meisjes op het witte doek voor haar betekent. “Dat doet ertoe. Er zijn nog zoveel meer verhalen te vertellen. Als ik een onderdeel kan zijn van die vertegenwoordiging, kan het andere mensen helpen om naar buiten te treden en hun eigen verhalen te vertellen.”

Trailer

Bekijk hier de trailer van I Wanna Dance With Somebody.

Powered by Labrador CMS