What You See Festival in Utrecht draait om gender en identiteit

Leestijd: < 1 min

Theater Kikker in Utrecht is van donderdag 16 t/m zondag 19 november het kloppende festivalhart van de 6de editie van het What You See Festival. Dans, theater, muziek, feestjes: alles staat in het teken van identiteit. Bekijk hier het programma.

Met dans, theater, muziek, workshop, dialoog en feesten toont dit internationale en multidisciplinaire kunstenfestival uiteenlopende perspectieven op identiteit. Positief, activistisch én verbindend.

Culturen en achtergronden

Deze editie van het What You See Festival staat in het teken van kunstenaars die verschillende wortels, culturen en achtergronden in zich dragen. Hoe draagt deze rijkdom bij aan de gelaagdheid van hun identiteit?

Een greep uit het programma: op de openingsavond vieren Nanoah Struik, Nicchelle Buyne, Sunni Lamin Barrow, House of Vineyard en Kehinde Awofese een avond vol kunst en dialoog over queer- en Blackness.

Queerness en koloniaal verleden

Op zaterdag 18 november werpen Marischka Verbeek, Jasper Albinus, Melissa Knollenburg, Robinson Jouwe samen met anderen een blik op de combinatie queerness en het Indonesisch/Indisch koloniaal verleden.

Zondag 19 november is het tijd voor de performance SAFFRON. De Palestijnse choreograaf en danser Hala Salem neemt je in dit coming-of-ageverhaal mee in haar zoektocht naar identiteit en zelfliefde.

Programma en tickets

Het volledige programma van het What You See Festival 2023 vind je hier. Ook kun je er terecht voor alle tickets.

Powered by Labrador CMS