Onderzoek

Welke invloed heeft corona op jouw seks- en liefdesleven?

Doe mee aan de enquête en maak kans op een Bol.com-giftcard

Leestijd: < 1 min

De corona-epidemie en de intelligente lockdown hebben op veel mensen grote impact. Soa Aids Nederland en de Universiteit Utrecht onderzoeken welke invloed corona heeft op de gezondheid en het seks- en liefdesleven van mannen die seks hebben met mannen.

“Het coronavirus kan tijdens de seks worden overgedragen”, aldus Paul Zantkuijl van Soa Aids Nederland. “Wij zijn benieuwd in hoeverre dit risico van invloed is en is geweest op het seksleven van mannen en trans personen die seks hebben met mannen. Er zijn aanwijzingen dat veel van hen een tijd geen of minder seks hebben gehad. Maar er zijn ook aanwijzingen dat dit voor een deel van de groep op de langere termijn lastig vol te houden was.”

Risico’s

“Wij zijn benieuwd in hoeverre mannen en trans personen hun seksgedrag hebben aangepast en welke risico’s zij bereid zijn te nemen”, aldus Paul Zantkuijl van Soa Aids Nederland. “Ook willen we graag weten in hoeverre de intelligente lockdown en de versoepelingen die erop volgden van invloed zijn geweest op de seksuele, geestelijke en fysieke gezondheid van de deelnemers.”

Het onderzoek

Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn en in Nederland wonen. De online enquête is in het Nederlands en Engels beschikbaar. Door deel te nemen maak je kans op een van de 20 Bol.com-giftcards, elk ter waarde van 25 euro.

De uitkomsten van het onderzoek worden eventueel gebruikt om de huidige informatie rond het coronavirus en seks aan te scherpen. Ook zal worden gekeken naar de soa-zorg voor deze doelgroep, die door corona in sommige delen van het land tot op de dag van vandaag minder goed beschikbaar is geweest.

Vul de enquête in via survey.uu.nl

Powered by Labrador CMS