Week Zonder Vlees: Maxim en Tim koken vegan

Leestijd: < 1 min

Tim den Besten kookt bijna nooit maar hij eet wel veel afhaal en bezorg. Daar brengt Maxim Hartman nu verandering in, met zijn kookshow Maxim Doet Vegan. Samen laten ze zien dat plantaardig koken zeker niet ‘vies’, ‘moeilijk’ of ‘vooral voor stadse vrouwen’ is. En dat terwijl Tim die vrouwen jaren geleden nog ‘quinoakutten’ noemde. Het levert een vermakelijk filmpje op, hier de beelden!

Terwijl Tim en Maxim al babbelend een pompoen te lijf gaan, breekt chef Clint van het Amsterdamse restaurant Entrepot even in voor een spoedcursus pompoen snijden. Het gaat hem een stuk sneller af dan de twee tv-personalities.

Tim is zelf niet vega of vegan, vertelt hij aan Maxim. Maar hij moest wel huilen toen hij een spekpannekoek at nadat hij met een koe had geslacht. Intussen zit er ene Bennie op het balkon van Tim, die ze stukjes brood voeren. Het is al met al gezellig chaotisch in de keuken van Tim.

Daarna volgt nog een pleidooi van Maxim over het eten van minder vlees. Lukt het hem om Tim in een zogeheten quinoakut te veranderen? Je ziet het in de onderstaande aflevering van Maxim Doet Vegan.

Powered by Labrador CMS