gastcolumn

We moeten het hebben over small dick energy

Dirk van Baren over de kracht van een kleine penis

Leestijd: 2 min

Mannen die zich gedragen als een eikel, worden vaak beticht van small dick energy: overcompensatie voor een kleine penis. “Hot take”, aldus Dirk van Baren in een gastcolumn, “volgens mij is precies het tegenovergestelde waar. In mijn ervaring zijn mannen met een klein exemplaar juist ingetogen, hoffelijk en creatief."

Wie nog nooit van de misogyne social media personality Andrew Tate had gehoord, kent ’m ongetwijfeld sinds hij vlak voor de jaarwisseling werd afgefakkeld door klimaatactivist Greta Thunberg op Twitter.

Haar reactie werd meer dan een half miljoen keer geretweet, waarop Tate reageerde met een video die er uiteindelijk toe leidde dat hij werd opgespoord en opgepakt. Al sinds april 2022 bleek er een onderzoek te lopen naar hem en zijn broer. Samen worden ze verdacht van het runnen van een criminele organisatie die vrouwen seksueel uitbuit.

Toch wil ik het even hebben op Thunbergs tweet, waarin ze Tate beticht van small dick energy. Oftewel: hij zou zo’n kleine piemel hebben dat hij de nood voelt die te compenseren met overdreven haantjesgedrag. Omgekeerd zouden geweldige mensen juist big dick energy hebben. Hot take: ik denk dat precies het tegenovergestelde waar is.

“groot geschapen mannen deden vaak amper moeite voor hun sekspartner(s)”

Raast er een man met een brullende motor of piepende banden voorbij, dan hoor je standaard: ‘Die heeft vast wat te compenseren.’ Een aantal jaar terug leefde ik zeer losbandig en had ik veel en graag seks met alles en iedereen waar een pik aan zat. Tijdens dat vergelijkend warenonderzoek viel me op dat de mannen met kleine exemplaren vaak juist heel leuk en creatief waren. Het tegengestelde was ook het geval: enorm groot geschapen mannen leken vaak zo blij met hun apparaat dat ze amper nog moeite deden voor hun sekspartner(s). Het waren overdreven macho’s, die zich gesterkt leken te voelen in hun mannelijkheid door wat er tussen hun benen hing.

Of mijn empirische onderzoekje wetenschappelijk overeind zou blijven betwijfel ik, maar opvallend was het wel. Sterker nog: ik durf er vergif op in te nemen dat Andrew Tate een gigantisch apparaat heeft. Het is daarom extra vervelend dat eigenaren van een kleine vriend, zoals ikzelf, zo vaak in verband worden gebracht met dit soort eikels. In mijn ervaring staat small dick energy juist gelijk aan hoffelijkheid, ingetogenheid en creativiteit.

Volgens mij dekt de term ‘small mind energy’ de lading een stuk beter. Rolt misschien wat minder lekker van de tong, maar met dit soort bodyshaming moet het vanaf nu echt gedaan zijn.

Beeld: Jesse van den Berg

Powered by Labrador CMS