We Are Family eert Stonewall dragqueens tijdens Pride Amsterdam

Aretha Franklins 'R.E.S.P.E.C.T.' is hun Pride anthem

Leestijd: < 1 min

We Are Family is een ‘zelfgekozen familie’ van LHBTQ vrienden. Sinds 1996 vieren  ze samen Pride Amsterdam. Met 100 Stonewall Girls in jarenzestigjurken varen ze zaterdag mee met de Canal Parade, als 38e boot. Het thema van de boot luidt: Respect.

Dit jaar brengt We Are Family en eerbetoon aan de dragqueens en transgenders die betrokken waren bij de Stonewall-rellen in 1969. In een persbericht schrijven ze: “Vijftig  jaar later varen we ter ere van onze voorvechters uit, met ‘R.E.S.P.E.C.T.’ van Aretha Franklin als Pride Anthem.” Ook namen ze afgelopen zaterdag deel aan de Pride Walk om aandacht te vragen voor die landen in de wereld waar de rechten voor LHBTQ’s niet geregeld zijn of onder druk staan.

Respect
“RESPECT is ook nu nog dé basis voor de vrije en diverse samenleving die we nu hebben om te leven zoals we willen. We Are Family vindt het belangrijk die te blijven verdedigen.” Riet Onderwater is met 95 jaar onze oudste deelnemer. Zij vertelt: “Ik vind dat iedereen gelijk is ongeacht geloof, kleur of geaardheid. Iedereen moet met RESPECT behandeld worden, Aretha zong dit nummer voor ons allemaal.”

We Are Family viert met Pride Amsterdam als 'zelfgekozen LHBTQ-familie' de vrijheid die wij hebben hier te leven zoals we willen. Meermalen vielen wij daarmee in de prijzen zoals met de Piemelboot in 2004 en met onze optredens met Dolly Bellefleur in 2017 en 2018.  We zijn inmiddels uitgegroeid tot zo’n 100 LHBTQ vrienden van diverse culturen, genders en van alle leeftijden.

Fototentoonstelling
Naast deelname aan de Canal Parade en Pride Walk dragen we dit jaar ook bij aan Pride Amsterdam met een foto expositie. Zo portretteert fotografe Marike de Meij een aantal deelnemers aan de We Are Family-boot. Ze geven zich letterlijk bloot in Body in Love, een serie intieme foto’s die een ode brengt  aan het lichaam, aan de liefde en de vrijheid om dit op verschillende manieren te beleven. De portretten zijn van 24 juli t/m 4 augustus te zien in OBA Amsterdam Oosterdok en van 27 juli t/m 3 aug, in het kader van Pride at the Beach, te zien in Het Atelier Wolfgang Stein in Zandvoort.

Bekijk hier het online magazine van We Are Family.

Powered by Labrador CMS