Winq x Hebban

Wat vond jij het beste regenboogboek van 2022?

Breng jouw stem uit t/m 4 juni

Leestijd: < 1 min

Welk boek voor, door en/of over lhbtiqa+ personen heeft diepe indruk op jou gemaakt? Samen met lezercommunity Hebban zoekt Winq naar het mooiste regenboogboek van 2022. Breng jouw stem uit t/m 4 juni.

De laatste jaren verschijnen er steeds meer mooie boeken met lhbtiqa+ personages, thema's en verhaallijnen. Samen met Hebban stelde de boekenredactie van Winq een lijst op met meer dan 70 Nederlandse en vertaalde regenboogboeken in verschillende genres die verschenen in 2022.

Uit deze lijst kun jij tijdens de stemperiode jouw persoonlijke favoriet kiezen. Ontbreekt er volgens jou een titel? Nomineer deze dan via de vrije keuze-knop. Stemmen kan t/m 4 juni. 

Ready, set, vote!

Klaar om jouw favoriet door te geven? Ga naar hebban.nl/regenboogboek om je stem uit te brengen. De winnaar wordt bekendgemaakt in de speciale Pride-editie van Winq, die verschijnt op 21 juli. Die editie bestel je vast vooruit voor maar 5 euro via winq.nl/korting!

Regenboog 100

Vorig jaar organiseerden we in samenwerking met Hebban de Regenboog 100. Deze Top 100 met de mooiste, leukste en belangrijkste queerboeken aller tijden werd samengesteld op basis van de stemmen van ruim zesduizend mensen. De lijst werd aangevoerd door Confettiregen, het ontroerende coming-of-agedebuut van Splinter Chabot. Voor zijn schrijfwerk won hij vorig jaar tevens de Winq Culture Award tijdens de vierde editie van de Winq Diversity Awards. “Het boek is een uitgestoken hand naar zij die zoekende zijn. Een zaklamp voor mensen die in de schaduw zijn beland.”

Powered by Labrador CMS