Winq x Hebban

Wat is jouw favoriete regenboogboek aller tijden?

Laat het ons weten en maak kans op een regenboogboekenpakket

Leestijd: < 1 min

Samen met lezercommunity Hebban zoekt Winq deze zomer naar de mooiste regenboogboeken aller tijden. Welke boeken voor, door en/of over lhbtiq+ personen maakten op jou diepe indruk? Laat het ons weten en maak kans op een mooi boekenpakket. 

Samen met Hebban stelde de boekenredactie van Winq een groslijst op met meer dan 500 Nederlandse en vertaalde regenboogboeken in verschillende genres. Uit deze lijst kun jij tijdens de stemperiode jouw persoonlijke top drie kiezen. Ontbreekt er volgens jou een titel? Voeg deze dan toe met de vrije keuze-knop. Stemmen kan t/m 15 juli. De top 100 met mooiste regenboogboeken aller tijden wordt op 23 juli bekendgemaakt in Het Parool.

Stem en win

Klaar om jouw top drie door te geven? Klik hier om je stem uit te brengen. Meer inspiratie nodig? Bekijk dan eerst de groslijst die we opstelden in samenwerking met Hebban.

Wil je met je stem kans maken op een mooi regenboogboekenpakket? Daarvoor heb je een Hebban-account nodig. Maak het account aan op het e-mailadres waarmee je je stem uitbrengt en vul daarna dit formulier in. Meedoen aan de winactie kan van 23 juni t/m 15 juli.

Tips van queer schrijvers

Tijdens de stemperiode (die loopt van 23 juni t/m 15 juli) vind je op Hebban.nl en Winq.nl queer boekentips van verschillende bekende gezichten uit de Nederlandse regenbooggemeenschap. Martijn Kamphorst, chef redactie van Winq, bijt het spits af met een top 10 van regenboogboeken die het afgelopen jaar verschenen.

Confettiregen

Vorig jaar werd de Regenboog 100 aangevoerd door Confettiregen, het ontroerende coming-of-agedebuut van Splinter Chabot. Voor zijn schrijfwerk won Splinter Chabot onlangs ook de Winq Culture Award tijdens de vierde editie van de Winq Diversity Awards. “Het boek is een uitgestoken hand naar zij die zoekende zijn. Een zaklamp voor mensen die in de schaduw zijn beland.”

Powered by Labrador CMS