Wat als Chandler uit Friends gay was geweest?

Leestijd: < 1 min

Volgens de Amerikaanse tv-kenner Matt Baume had het niet veel gescheeld of de makers van Friends hadden een gay personage gemaakt van Chandler Bing. Hiermee had Friends de meest prominente tv-show kunnen zijn met een openlijk homoseksuele hoofdpersoon. In een beschouwing probeert Baume te laten zien hoe dat had kúnnen uitpakken.

Friends was voor het eerst op tv te zien in september 1994 en kwam in mei 2004 ten einde. De in totaal 236 afleveringen werden in de jaren daarna nog regelmatig herhaald. De serie, die draaide om een vriendengroep die bestond uit drie mannen en drie vrouwen, kreeg een nieuwe schare fans sinds de aflevering zijn te vinden via Netflix.

Tand des tijds

Bij de première op Netflix regende het beschouwingen: had de serie anno 2018 de tand des tijds doorstaan? Menig recensent vond van niet. TV-kenner Matt Baume werpt nu een ander balletje op. Hij zegt in een vlog dat het niet veel had gescheeld of het personage Chandler Bing was gay geweest.  

Grappiger of niet?

In een beschouwing vraagt hij zich nu af: zou Friends grappiger zijn geweest als Chandler gay was? Zou dat hebben geleid tot betere verhaallijnen? Dat artikel lees je hier. Zijn vlog, waarin hij de vraag ook behandelt, zie je direct hieronder.

Powered by Labrador CMS