Beauty queen

“Vroeger werd ik wakker met mascara overal, dat doe ik niet meer”

De beautygeheimen van Patty Pam-Pam

Leestijd: < 1 min

Twee keer per maand organiseert Patty Pam-Pam een feestelijke Drag Brunch waar de dollars, nepnagels en haarstukken je om de oren vliegen. Wij pamperden Patty na afloop van de show. “In drag gaan is heerlijk, nog lekkerder is om alles er weer af te halen.”

Twee jaar geleden organiseerde Patty Pam Pam de eerste Holy Drag Brunch in de Koepelkerk in Amsterdam. Sindsdien trakteert ze eens per twee maanden gasten uit heel Europa op een uitgebreide brunch met live- en lipsync-optredens van drag iconen uit de lage landen. Winq nam een kijkje bij de show op 29 mei, waar Sederginne (Drag Race Holland seizoen 1), Raquelle Flemming, Gaya en Kaylee Doll acte de présence gaven. Na afloop zochten we Patty op in haar kleedkamer.

Hoe kijk je terug op de show? “Ik appte net mijn vriend dat dit de beste brunch tot nu toe was. Het publiek was zo enthousiast! Het is best stressvol allemaal: ik moet de volgorde van de optredens bepalen, afspraken maken met de dj en zorgen dat alle meiden er op tijd zijn. Na afloop keert de rust terug. Ik vind het heerlijk om in drag te gaan, maar nog lekkerder om alles eraf te halen.”

Waarom? “Drag is niet bijzonder comfortabel. Mijn liefde voor drag zit vooral in het creatieve maakproces. Het bedenken van looks, het maken van outfits en het doen van mijn make-up. Ik ga altijd voor het perfecte plaatje. Ik wil er helemaal af uitzien als ik een ruimte betreed. Als jongen heb ik weleens last van rode vlekken in mijn gezicht, met make-up kan ik die wegpoetsen. In drag ga ik voor absolute perfectie.”

Patty Pam Pam nam deel aan het eerste seizoen van Drag Race Holland. Daar maakte ze kennis met de huidverbeteringsproducten van hannah. “Alle deelnemers kregen een pakket van hannah met producten om uit te proberen. Ik was meteen fan en gebruik ze nog steeds vaak. Het is belangrijk goed voor je huid te zorgen, zeker als je die dagelijks dichtsmeert met dikke lagen make-up.”

Patty Pam-Pam hannah
Patty Pam-Pam hannah

Hoe voelt jouw huid aan voor en na een show?
“Tijdens het make-uppen voel ik mezelf bij iedere veeg mooier worden, maar na een hele dag merk ik dat mijn gezicht rijp is voor een reinigingsbeurt. Ik ren tijdens een show in het rond en transpireer enorm. Soms voelt het alsof mijn eigen huid als het ware door de make-uplaag naar buiten probeert te breken. Ik grap tijdens de show weleens dat mijn baard door mijn foundation heen begint te prikken.”

Maak je altijd je gezicht netjes schoon?
“Wanneer ik twee optredens op een dag heb, laat ik mijn make-up er soms de hele dag opzitten. Naderhand ben ik dan blij dat ik een masker als de Cleansing Clay van hannah kan gebruiken voor een dieptereiniging. Ik moet eerlijk bekennen dat ik periodes heb gehad dat ik slordig omging met het schoonmaken en in de ochtend wakker werd met zwarte eyeliner en klodders make-up onder mijn ogen. Geen fraai gezicht. Tegenwoordig ben ik zorgvuldiger: ik kalk mijn gezicht helemaal onder, dus ik vind het belangrijk ook te weten hoe ik alles er weer af krijg.”

Patty Pam-Pam hannah
Patty Pam-Pam hannah

Welk product raad jij aan voor de reiniging van het gezicht?
“Heel veel meiden om mij heen gebruiken reinigingsdoekjes. Dat heb ik zelf ook wel eens gedaan, maar ik merk dat mijn gevoelige huid er slecht op reageert. De make-up gaat er niet af en volgens mij is het niet best voor je gezicht. Tegenwoordig gebruik ik de Cleansing Oil van hannah om mijn make-up eraf te halen. Je mengt de olie met water en in no time is je gezicht schoon.”

Meer info vind je op hannah.nl.

Beeld: Ilse Paulussen

Powered by Labrador CMS