Nip/tuck

“Voor mijn gevoel zie ik er nu uit als een mopshond”

Leestijd: < 1 min

Hangende oogleden, groeven in het gezicht, een bobbel in de neus. Crèmes en poeders bieden tot op zekere hoogte uitkomst, maar deze mannen overwegen grover geschut. Sander (35): “Als ik nu in de spiegel kijk, denk ik: wat zie ik er moe uit.”

“Door een maagverkleinende operatie ben ik 65 kilo afgevallen. Daar ben ik absoluut heel blij mee, maar het heeft ook wat gevolgen. Mijn huid is slapper geworden, vooral in mijn gezicht. Ik ben werkzaam als dragqueen, en ik wil dat mijn make-up er mooi strak op zit. Dat is tegenwoordig een stuk lastiger dan voorheen. Na een half uur gaan de groeven in je gezicht staan, en ze gaan er niet meer uit. Oók als je níét lacht. En mijn ogen zijn wat meer gaan hangen. Mijn oogleden hangen zowat op m’n wimpers, waardoor je van die hondenoogjes krijgt. Voor mijn gevoel zie ik er nu uit als een mopshond. Ik zou er graag weer wat wakkerder en stralender uitzien.

Ik heb nog nooit iets laten doen. Ik vind het wel fijn om ouder te worden op een gracieuze manier, maar ik wil er niet vermoeid uitzien. Als ik nu in de spiegel kijk, denk ik: wat zie ik er moe uit. Voorheen, toen ik dikker was, stond alles wat strakker en zag ik er voor mijn gevoel wakkerder uit. Ik hoef er niet per se jónger uit te zien: ik ben 35 en daar ben ik helemaal oké mee.

De een zegt: je moet fillers doen! De ander zegt: nee, aan een ooglift heb je genoeg. Of je moet de boel helemaal strak laten trekken. Ik weet het niet zo goed, maar ik ben benieuwd wat mijn opties zijn. Het is in ieder geval te laat om nog aan preventie te doen: nu moet het opgelost worden.”

Cosmetisch arts Lizenka Adriaanse van Velthuis kliniek geeft in de onderstaande video advies:

Vandaag nog een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar Velthuiskliniek.nl.

Foto: Prisma compositional

Powered by Labrador CMS