Primeur!

Voor het eerst trouwen twee mannen met elkaar op Antarctica

Leestijd: < 1 min

Stephen Carpenter en Eric Bourne werken allebei op een Brits onderzoeksschip in de wateren van Antarctica. Afgelopen zondag zijn ze getrouwd in de Britse territoriale wateren in het Zuidpoolgebied. Het was het eerste huwelijk tussen twee mannen dat aldaar is voltrokken.

Stephen Carpenter komt uit het Britse Caerphilly, een plaats in Wales. Eric Bourne is afkomstig uit Rochford, Essex, dat in Engeland ligt. Beide heren zijn steward op de RSS Sir David Attenborourgh, een onderzoeksschip dat vaart in het Zuidpoolgebied.

Prachtige huwelijksdag

De twee hadden al twintig jaar een relatie die ze nu hebben bezegeld met een huwelijk. De officiële trouwlocatie was afgelopen zondag het schip waarop ze werken. Het huwelijk werd bekrachtigd door de scheepskapitein, Will Whatley. Samen met dertig bemanningsleden van de RSS Sir David Attenborough maakten ze er een prachtige huwelijksdag van.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat een huwelijk tussen twee mannen wordt voltrokken op Antarctica. Aan de BBC vertelt Carpenter: “Antarctica is een ongelooflijk mooie plek. We zijn al twintig jaar samen, maar waren nog nooit eerder samen op Antarctica geweest. Dus dit was het uitgelezen moment voor ons om met elkaar te trouwen. We hebben de coördinaten van onze trouwlocatie in onze ringen laten graveren.”

Trots

Bourne vult aan: “We zijn er trots op dat we het eerste huwelijkskoppel van hetzelfde geslacht zijn in de Britse territoriale wateren op Antarctica.” De twee hebben afzonderljik van elkaar én samen de wereldzeeën bevaren, en werken nu samen op de RSS Sir David Attenborough, het schip dat nu voor het eerst Antarctica onderzoekt.

Kapitein Whatley zegt tot slot: “Het was een eer om degene te zijn die Eric en Steve mocht trouwen. De RSS Sir Attenborough is niet alleen onze werkplek, maar ook ons thuis. Dus is het een privilege om deze twee crewleden te mogen begeleiden op deze speciale dag.”

Kijk voor een fotoverslag op de website van de BBC.

Coverbeeld: niet de twee echtelieden, maar een foto van UnSplash

Powered by Labrador CMS