Video

Voetballer Jake Daniels vertelt aan Tom Daley hoe het is om openlijk gay te zijn

Leestijd: < 1 min

In een video interviewt Tom Daley de profvoetballer Jake Daniels, die in het afgelopen jaar besloot om niet langer geheim te houden dat hij gay is. Hoe was het om die stap te zetten en hoe is het hem verder vergaan?

Eind 2021 nam Tom Daley een videoboodschap op voor Channel 4, dat op eerste kerstdag is uitgezonden door deze Britse tv-zender. Hierin belichtte hij een aantal thema’s die volgens hem het komende jaar aan bod zouden komen. Homofobie was daar een van, maar ook het feit dat er in Engeland geen openlijk homoseksuele profvoetballers waren.

Wens

Aan het einde van zijn bericht sprak hij zijn wens uit voor 2022, namelijk dat een onmogelijk dappere voetballer naar voren zou stappen en zeggen: “Ik ben gay.” Nu, een jaar later, is die wens uitgekomen. Jake Daniels was degene die vorig jaar die stap heeft gemaakt.

In een korte video die Daley en Daniels samen maakten voor Channel 4, praten ze over Daniels’ beslissing, over de druk waarmee hij werd geconfronteerd en hoe Toms kerstboodschap hem heeft geholpen bij zijn coming-out.

Verleden, heden en toekomst

Verder komen de twee te spreken over homofobie in de sport uit hun eigen verleden, hun heden en de toekomst voor homoseksuele spelers.

Powered by Labrador CMS