Vijf queer luisterboekentips

Van Alan Cumming tot André Aciman

Leestijd: < 1 min

Heerlijk, wegdromen bij een mooi boek, maar soms is het knap lastig er tijd voor te vinden. Luisterboeken zijn een uitkomst. Perfect voor onderweg, op vakantie en/of voor het slapengaan. Storytel heeft een ruim aanbod aan Engelse en Nederlandse queer luisterboeken. Een vijftal warme tips.

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz (2017)

In dit coming-of-ageboek van Sáenz ontmoeten Aristoteles en Dante elkaar bij het zwembad. Het eerste wat opvalt is dat ze allebei naar een filosoof zijn vernoemd, maar naast deze gelijkenis hebben ze niets met elkaar gemeen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. Hierdoor ontdekken Ari en Dante wie ze zijn en wie ze willen houden. Bekroond met verschillende prijzen.

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum
Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Tommy’s Tale – Alan Cumming (Engels) (2014)

Alan Cumming is een gevierd acteur, zanger, schrijver, producer en director. In Tommy’s Tale luister je naar het verhaal van de 29-jarige Tommy, die in Londen een losbandig leven leidt. Als hij, tegen zijn eigen verwachting in, vader wil worden en zijn vriendje ook nog eens wil dat hij zich bindt, vraagt hij zich af of zijn huidige lifestyle hem wel gelukkig maakt. Tommy slaagt erin om enkele van de meest prangende levensvragen te beantwoorden, zelfs vragen die hij nooit had durven stellen.

Tommy’s Tale
Tommy’s Tale

Het raadsel van de liefde – André Aciman (2017)

André Aciman vervolgt met Het raadsel van de liefde zijn zoektocht naar verlangen, waaraan hij begon in Noem me bij jouw naam. Paul is een man van middelbare leeftijd die altijd op zoek is naar liefde. Vanaf zijn eerste verliefdheid aan de Italiaanse zuidkust, tot op de universiteitscampus in New England – waar hij zijn huwelijk met een vrouw afwisselt met anonieme ontmoetingen met mannen. Waar ze zich ook afspelen, zijn relaties zijn ongrijpbaar, vluchtig en altijd gedreven door pure lust.

Het raadsel van de liefde
Het raadsel van de liefde

None of the Above – I.W. Gregorio (Engels) (2015)

In None of the Above komt de hoofdpersoon Kirstin erachter dat ze intersekse is. Maar wat gaat er gebeuren als de hele school achter haar geheim komt? Dit boek onthult op een gevoelige manier hoe het hoofdpersonage zich voelt tijdens het uitvinden van haar identiteit. Wat betekent het om een jongen of een meisje te zijn? Wat betekent het als je er tussenin zit? In None of the Above word je al luisterend meegenomen in Kirstins zoektocht naar identiteit.

None of the Above
None of the Above

In One Person – John Irving (Engels) (2012)

In One Person is een intiem en opmerkend portret over de eenzaamheid van een biseksuele man die ernaar streeft om zichzelf ‘de moeite waard’ te maken. Een meeslepend verhaal dat jou als luisteraar meevoert in een zoektocht vol worstelingen met verlangen, geheimhouding en seksuele identiteit.

In One Person
In One Person

Toch meer van het papieren boek? Werp dan een blik op onze Ultieme queer boekenlijst.

Powered by Labrador CMS