Pink Party - INK Hotel

Vier nieuwe tips voor Pride Amsterdam: luister naar queer verhalen, twee fraaie exposities en een heuse Pink Party

Leestijd: 3 min

Pride Amsterdam is in volle gang… Deze week maar liefst vier tips uit het grote aanbod aan activiteiten, van queer verhalen in Mezrab tot een Latine fototentoonstelling en vluchtelingenportretten in het H’Art Museum. En uiteraard is er ook tijd voor feest: de Pink Party in het INK Hotel.

ink goes pink 2025 – don’t stop till you are proud!

Noteer in je agenda: donderdag 24 juli, 18:00 – 22:00 uur – Pink Party in het INK Hotel. Een avond om INKlusiviteit en diversiteit te vieren. Met als belangrijke boodschap: ‘Don’t stop until you are proud!’. Ook dit jaar is het feest vrij toegankelijk voor iedereen en alle feestgangers ontvangen een PINK welkomst drankje om het feest te laten beginnen.

De Pink Party vormt de aftrap van een compleet Pride-programma in het INK Hotel, dat wordt gevolgd door een ‘bottomless brunch’, die speciaal voor de gelegenheid roze kleurt. Of ga voor de volle Pink Vip Treatment en boek een PINK Package. Zie voor alle evenementen en mogelijkheden de website van INK Hotel Amsterdam.

here, we are – coc’s shakespeare club in auditorium h’art museum

Van 23 tot en met 31 juli 2025 organiseert COC Amsterdam in H’ART Museum de jaarlijkse Shakespeare Club: een programma om de zichtbaarheid en empowerment van minderheden in de minderheid te versterken en een veilige en feestelijke plek om te zijn, en te laten zien, wie je bent. Onderdeel van het programma dit jaar is de speciaal voor de Shakespeare Club gemaakte tentoonstelling Here, We Are.

Here, We Are is een aangrijpend fotoproject van COC Amsterdam, gemaakt voor de Shakespeare Club van dit jaar. Centraal in het project staan lhbtiqa+-personen met een vluchtelingenachtergrond—mensen van wie de reis hen naar Amsterdam heeft geleid, een stad die al eeuwenlang symbool staat voor hoop, vrijheid en een veilig thuis.

Here We Are

Fotograaf Maksim Gutsu toont een verhaal van veerkracht, identiteit en de moed om openlijk te leven, ondanks alles. De foto’s worden vergezeld door diep persoonlijke verhalen, opgeschreven door Grigor Gevorgyan.

De Shakespeare Club in het Auditorium van H’ART Museum is van 23 tot en met 31 juli gratis toegankelijk. Kijk meer informatie op de website van COC Amsterdam.

lgbtq storytelling in mezrab

Mezrab

Mezrab is een cultureel centrum in Amsterdam met een focus op storytelling en multidisciplinaire podiumkunsten. Speciaal voor Pride zijn er twee avonden die zich volledig richten op lhbtiqa+-storytelling. De eerste avond is op 22 juli, vanaf 19:00 uur, met als thema ‘Resistance’: “Kom bij ons langs om verhalen te horen die Pride vieren en ons eraan herinneren dat het nog steeds een protest is.”

Op 29 juli is de tweede avond, die als thema ‘Celebration’ heeft: “Deze keer is het thema feestlijker – want hoewel we hard werken om te protesteren en te strijden voor mensenrechten, verdienen we het ook om te vieren hoe ver we zijn gekomen en wat we al hebben bereikt als een kleine maar krachtige gemeenschap.”

Zoals altijd is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie op de website van Mezrab.

no soy de aquí, ni soy de allá - een fotografisch vertelproject van de peruaans-braziliaanse kunstenaar brunei deneumostier

Deze Pride Week opent een krachtige nieuwe tentoonstelling in Bar Bario in Amsterdam West: Niet van hier vandaan, niet van daar (No soy de aquí, ni soy de allá), een fotografisch vertelproject van de Peruaans-Braziliaanse kunstenaar Brunei Deneumostier in samenwerking met cultureel agentschap Nativas.

Deze tentoonstelling, die loopt van 31 juli tot en met 3 augustus, richt zich volledig op de queer-diaspora-ervaring in Latijns-Amerika. Met behulp van grootformaat, portretten, archiefmateriaal en persoonlijke verhalen belicht het project de levens van mensen die ergens tussenin leven – tussen naties, talen, culturen en definities van thuis.

Niet van hier, niet van daar

Brunei's werk combineert fotografie, herinneringen en mondelinge getuigenissen. Portretten gaan vergezeld van beelden van de natuur – met name de halsbandparkieten die nu inheems zijn in Amsterdam – als stille metaforen van migratie, veerkracht en aanpassing. Deze vogels, net als de mensen in de serie, bouwen een leven op ver van hun geboorteplaats en dragen tegelijkertijd hun verhalen voort.

De tentoonstelling is te zien in Bar Bario, Amsterdam. Kijk voor meer informatie en aanmelden op deze website.

bekijk ook deze eerdere tips van winq voor pride amsterdam:

Deel één: het Intersex Film Festival, de Pride-activiteiten van Club RAUM en de tentoonstelling van IDAHOTIQZ in Arti et Amicitiae, Quartz! Lees meer

Deel twee: de popup-shop van kunstenaar Diederik Verbrakel en de Art Pride Route, een Pride-BBQ voor lhbtiq+-senioren én junioren en tot slot de collectie van de Eye Film Player. Lees meer

Deel drie: Asian Pride met een Rainbow Market, het Amsterdam Gay Men’s Chorus en hun speciale Pride-setlist en tot slot: Lady Bunny keert terug naar Boom Chicago. Lees meer

Deel vier: bekijk de Pride Art Route, verken Amsterdam per fiets, ga naar de Queer Market en zie hier het programma van Film & Pride Zuidoost. Lees meer

Deel vijf: het 40-jarige jubileum van queer omroep MVS, het minicongres ‘Sport of Strijd’ en het Sport Pride Fitness Festival. Lees meer

Deel zes: Lola Tuthola Lollipop organiseert Queer Theaterfestival en het Amstel Hotel pakt uit met dragshow en breakfast. Lees meer

Powered by Labrador CMS