Video: student komt uit de kast voor zijn hele school, tijdens een playbackshow

Bekijk hier zijn ontroerende optreden

Leestijd: < 1 min

Terwijl hij een medley van Taylor Swift playbackte op het podium, kwam student Reid Arthur uit de kast voor zijn hele school. Hij kreeg een staande ovatie van zijn medestudenten. Bekijk hier de ontroerende beelden.

Reid Arthur gaat naar de conservatieve George Fox University in Oregon. Hij deed mee aan een lip-sync-wedstrijd, waarbij hij een medley van liedjes van Taylor Swift playbackte. Het ging om de tracks ‘Ready For It?’ en het gay anthem ‘You Need To Calm Down’.

Regenboogkleuren
Tijdens zijn optreden onthulde Reid een regenboogkleurige outfit, terwijl hij de tekst ‘Shade never made anybody less gay’ playbackte. De show eindigde met Reid en enkele medestudenten, die borden in de lucht hielden met daarop teksten als ‘God is Love’, ‘Be Known’ en ‘I Stand Tall’, geschreven in regenboogkleuren.

Na het optreden kreeg Reid een daverend applaus. Ook won hij de hoofdprijs voor zijn optreden. De 500 dollar die daarbij hoort, doneert hij aan de LHBTQ-doelen The Trevor Project en GLAAD.

Oproep
De George Fox Univerty staat niet bekend als progressieve school. In de statuten staat bijvoorbeeld dat God seksuele relaties exclusief heeft bedoeld voor het huwelijk, en dan uiteraard alleen tussen een man en een vrouw.

Na het optreden deed student Casey Hastings een oproep om de statuten te veranderen, zodat iedere student zich er welkom voelt.

Hier de video met het optreden van Reid Arthur.

Powered by Labrador CMS