Video: Nikkie vertelt over haar coming-out op school

Een emotioneel verhaal, maar ze heeft geluk gehad

Leestijd: < 1 min

Ook Nikkie de Jager staat uitgebreid stil bij Pride-maand. In haar nieuwste video op haar YouTube-kanaal Nikkie Tutorials vertelt ze het emotionele verhaal over haar coming-out op de middelbare school en hoe ze die periode is doorgekomen.

Nikkie de Jager begint haar video met de mededeling dat ze 60.000 dollar weggeeft aan een aantal goede doelen, om iets terug te geven aan de community tijdens de Pride-maand. Ze roept iedereen op om ook geld te doneren.

Grap

Daarna vertelt ze over haar coming-out op haar middelbare school. Nikkie vertelt dat ze een apart kind was, maar altijd op zoek was naar nieuwe vrienden. Ze redde zich overal uit met een grap, want zolang ze mensen aan het lachen maakte, zouden ze haar niet pesten, zo hoopte ze.

Zelfs op de katholieke basisschool waarop ze zat, stonden de meesten achter Nikkies transitie.  Sommige kinderen snapten niet wat er met Nikkie aan de hand was en ze werd ook wel gepest, maar er waren altijd meesters en juffen die het voor haar opnamen. Op één docent na: die begon haar ‘dode naam’ rond te bazuinen, iets wat Nikkie totaal niet begrijpt: iemand die ouder en wijzer zou moeten zijn, doet zoiets niet.

Spreekbeurt

Eenmaal op de middelbare school gaf ze een spreekbeurt over transgender personen. Al snel wist iedereen wat het verhaal van Nikkie was, vertelt ze terwijl ze haar gezicht beschildert met een hart.

Tot slot vertelt Nikkie dat lang niet iedereen het zo gemakkelijk heeft gehad als zijzelf, en dan is haar Pride-look klaar. Het eindresultaat is schitterend. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS