Mooie opsteker

Video: dit homokoppel deed honderd huwelijksaanzoeken in Polen

Leestijd: < 1 min

Als land staat Polen niet bepaald bekend om zijn vriendelijke houding richting gays. Om te kijken hoe omstanders reageerden, hebben Jacub en Dawid elkaar honderd keer ten huwelijk gevraagd, midden op straat. Zo reageerden de omstanders.

De vloggers Jacub en Dawid ken je misschien nog van hun eerbetoon aan George Michael en hun trouw-video. In een nieuwe film willen ze laten zien hoe voorbijgangers reageren op mannen die op mannen vallen.

Met verborgen camera’s is gefilmd hoe de twee elkaar ten huwelijk vragen, puur om de reacties van voorbijgangers te kunnen laten zien. En wat schetst hun verbazing? Mensen reageerden niet homofoob, maar juist enthousiast en ze wensten Jacub en Dawid het allerbeste.

Met hun actie hebben Jacub en Dawid allerlei kranten en andere media gehaald. Ze laten ermee zien dat de gemiddelde Poolse voorbijganger gewoon tolerant is en respect toont voor het homokoppel. Volgens de makers hebben ze geen negatieve reacties gehad en die zijn dus ook niet uit het filmpje geknipt. Er waren slechts een paar mensen die hun actie minder prettig vonden. Ze noemen het een mooie opsteker voor alle gays in Polen, en voor de hele LHBTQ-gemeenschap.

Wil je Jacub en Dawid blijven volgen? Dat kan via Facebook. Hier de video, de Engelse ondertiteling activeer je door op het toetsenbordje onder in beeld te klikken.

Powered by Labrador CMS