Video: de top 20 beste lhbtq coming-of-age films

Leestijd: < 1 min

Love, Simon. Booksmart. Cowboys. But I’m a Cheerleader. My Own Private Idaho. Zomaar vier films uit het lijstje van 20 coming-of-age films waarin lhbtq-personages centraal staan. Heerlijk om zelf een top vijf samen te stellen van films om binnenkort (weer) te bekijken.

Een meisje dat geen ‘tomboy’ wil worden genoemd maar ‘cowboy’ omdat ze nou eenmaal voelt dat ze een jongetje is. Of het liefdesverhaal Holding the Man, van twee tienerjongens die al spelend en lerend vertrouwd raken met hun seksuele identiteit. Of neem de excentrieke buurvrouw uit Beautiful Thing, die het beste voorheeft met twee jongens die elkaar leuk vinden.

Wat is je favoriet?

Zo begint de video met daarin de twintig beste lhbtq coming-of-age films. Uiteraard is zo’n lijstje ook maar de mening van iemand, en kun je er op allerlei manier over discussiëren waarom de ene film wel en de andere niet voorkomt in de lijst. Maar aan de andere kant is het leuk om even af te strepen welke films je al gezien hebt, welke niet en welke je weer eens terug wil kijken en wat je favoriete film is.

Die van ons: My Own Private Idaho, met River Phoenix en Keanu Reeves. Maar ook dat is natuurlijk subjectief. Hier de complete top 20!

Powered by Labrador CMS