Video: a beginners guide to the Eurovision Song Contest

Leestijd: < 1 min

Waar moet je op letten als je meedoet aan het Eurovisie Songfestival? Hoe zorg je voor een pakkende act, een liedje dat dusdanig opvalt in het feestgedruis dat het punten scoort. Pianoleraar David Bennett maakte een video met advies voor de ultieme Songfestival-kandidaat.

Wil je opvallen? Dan neem je gewoon iemand mee in een gorillapak. Of is dat niet voldoende voor een overwinning? Niet bepaald, zo bleek in 2018 toen Italië op dit idee kwam.

Bekend in de oren

YouTuber en pianoleraar legt uit dat het er vooral om gaat dat je lied opvalt, maar ook herkenbaar in de oren klinkt. Zoals Netta’s ‘I’m Not Your Toy’, waar de melodie regelrecht leek geleend van de gitaarlijn van ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes.

Wat ook helpt: in het Engels zingen. Of in het Frans, in het geval van Céline Dion, de Canadese zangeres die in 1988 meedeed voor Zwitserland met ‘Ne Partez-pas Sans Moi’.

Enige bekendheid

Bennett wijst er verder op dat het ook handig is als je iemand stuurt die al enige bekendheid geniet, zoals bijvoorbeeld Olivia Newton-John in 1974, of Cliff Richard een jaar eerder.

Tip voor de Avrotros voor volgend jaar: vraag Martin Garrix of hij een dancetrack maakt in de stijl van Kate Bush’ ‘Running Up That Hill met  Sharon den Adel van Within Temptation en Floor Jansen van Nightwish als vocalisten. Wordt geheid een succes, op basis van deze beginners guide to the Eurovision Song Contest.

Powered by Labrador CMS