Very Vintage: RuPaul te gast bij Joan Rivers

Leestijd: < 1 min

“Hayeeeeee!” In 2013 nodigde de immer goed- dan wel grofgebekte Joan Rivers de ene na de andere gast uit, bij haar in bed. Een van haar gasten was RuPaul, die in een klein half uur allerlei ontboezemingen doet aan de presentatrice / comédienne. Hier is… RuPaul In Bed With Joan!

Het is alweer bijna zeven jaar geleden dat Joan Rivers op 81-jarige leeftijd overleed tijdens een keeloperatie in een kliniek in New York. In haar leven onderging Rivers vele cosmetische ingrepen, iets waar ze ronduit voor uitkwam en over grapte dat ze haar lichaam na haar dood wilde doneren aan Tupperware.

Fashion Police

In de laatste jaren van haar leven was Joan Rivers hostess van Fashion Police, een show waarin ze samen met andere fashionista’s commentaar gaf op de outfits van celebrities. Het ging er soms gruwelijk grof aan toe, als Rivers de sterren de maat nam.

In het programma In Bed With Joan slaat ze een vriendelijker toon aan. De setting is een slaapkamer – misschien wel de echte van Rivers, waar zij samen met haar gast plaatsneemt op een rijk gedecoreerd bed.

Keurig in pak

Een van de eerste gasten van In Bed With Joan is RuPaul. In aflevering acht zit hij keurig in pak naast Joan, die zelf heeft gekozen voor een glittervest. Waarom de twee geen opvallende pyjama’s dragen is eigenlijk een gemiste kans, maar dat is dan ook het enige waar we wat op hebben aan te merken.

RuPaul vertelt over zijn jeugd in het conservatieve San Diego, zijn badass moeder die tegen alle conventies durfde in te gaan en zijn eerste schreden op het gebied van drag. Zijn stijl in het begin omschrijft hij als ‘genderfuck messy drag’, waarbij hij er niet per se vrouwelijk uitzag. Dat transformeerde al snel in een ‘black hooker drag’-fase, en daarna ontstond het ‘glamazon’-imago waarmee RuPaul nog altijd experimenteert.

Vastgetapete penis

Er komen ook prozaïscher zaken aan bod. Doet het bijvoorbeeld geen pijn als je je penis hebt vastgetaped? Nee, mits je niet opgewonden raakt, want dan groeit je zaakje en heb je een probleem.

Het voert te ver om hier de hele aflevering van In Bed With Joan te bespreken. Maar het is heerlijk om Joan Rivers weer even in actie te zien. En RuPaul trouwens ook.

Powered by Labrador CMS