Very Vintage: Joan Rivers ontvangt Betty White

Leestijd: < 1 min

99 jaar is ze inmiddels, de enige nog levende Golden Girls-actrice Betty White. Voor de rubriek Very Vintage duikelden we twee interviews voor je op die ze gaf aan Joan Rivers: eentje uit 1983, dus nog voordat de Golden Girls begonnen, en een uit 1990 toen de serie op haar hoogtepunt was.

In 1983 bestonden de Golden Girls nog niet en Betty White was voornamelijk bekend van haar rol in de Mary Tyler Moore Show waarvoor ze een Emmy Award had gewonnen. In dat jaar was Betty presentatrice van het spelprogramma Just Men, waarvoor ze een Daytime Emmy Award had gekregen.

In het interview met Joan Rivers uit dat jaar kondigt Betty trots aan dat ze op de cover van een magazine staat, waarop Joan in lachen uitbarst: het is een magazine over honden. Wat volgt is een verhandeling die zo uit de mond van haar Golden Girls-personage Rose Nyland had kunnen komen.

Door naar 1990, wanneer Joan Rivers haar aankondigt als 'de vrouw met de diepste dimples in de entertainmentindustrie'. Betty is hier al bijna zeventig jaar, maar dat zou je haar echt niet geven. Meteen na het warme welkom confronteert Joan de actrice met een foto waarop Betty White naakt is te zien met bunny-oortjes op haar hoofd.

Betty reageert verrast, en zegt: “Ik voel me gevleid want het ziet er prachtig uit. Maar dat ben ik helemaal niet!” Joan Rivers en Betty White hebben een sprankelende chemie. Betty’s ogen schitteren als ze over haar man Allan Luden, die toen al negen jaar dood was.

Tot slot vertelt ze wat ze de komende tien jaar van plan is. Niet echt een verrassing: zo lang mogelijk doorgaan met de Golden Girls, waarvoor ze in 2015 uiteindelijk als enige overgebleven actrice een oeuvre-award kreeg…

Powered by Labrador CMS