Very vintage: drie hilarische voorleesverhalen van David Sedaris

Luister hier naar '6 to 8 Black Men' en meer

Leestijd: < 1 min

Een van de grappigste Amerikaanse schrijvers is David Sedaris, helemaal als hij voorleest uit zijn eigen werk. De enkele keren dat hij Nederland aandeed, stond Carré volledig op z’n kop. Op YouTube staan enkele van zijn verhalen, die veelal over zijn eigen familie gaan en die hij op geheel eigen droogkomische wijze voorleest. We selecteerden drie hele leuke.

David Sedaris weet van iets kleins iets enorm groots te maken. Bijvoorbeeld die keer dat hij met zijn man in Frankrijk ging wonen en zich verbaasde over de gebruiken van zijn omwonende buren en de rare dingen die ze daar te eten krijgen. Of dat hij een spin als huisdier had en begon vet te mesten.

In geuren en kleuren schrijft hij over zijn vervelende vader, zijn zussen, waarvan Amy zelf ook een beroemdheid is vanwege haar komische talent en zijn broer. Ook verhaalt hij met veel humor over zijn verslavingen en neuroses.

6 to 8 Black Men

Een van zijn bekendst verhalen is 6 to 8 Black Men. Hierin fileert hij de Nederlandse Zwarte Piet-traditie op hilarische wijze. Hij las het onder meer voor bij Twan Huys in zijn tv-show College Tour.

Dat verhaal zie je hieronder, gevolgd door twee andere klassiekers. Eentje met beeld, de andere twee alleen met audio. Veel plezier!

Powered by Labrador CMS