Very vintage: die keer dat Karen werd herenigd met haar valse zuster

“That Gin gave me such a headache last night”

Leestijd: 1 min

Ze kwam helaas maar één keer opdraven in Will & Grace, maar het is dus echt waar: Karen Walker heeft een zus. Eentje met een hele toepasselijke naam ook nog, want ze heet Gin. Volgens Karen zelf heeft ze het heel vaak over haar, maar Will en Grace willen eerst niet geloven dat Gin dus ook een mens is en niet alleen een sterke drank. Hier de beelden!

“Boy, do I love Gin!” Die uitspraak gaat dus niet over Karens liefde voor de fles, maar voor haar zuster die zo heet. Of: “That Gin gave me such a headache last night.” Will, Grace en Jack reageren dan ook stomverbaasd als Karen vertelt dat ze elke dinsdag met haar zus Gin gaat lunchen. En vertelt ze er terloops bij dat ze ook nog een zwager heeft die Johnny Walker heet.

300.000 dollar per maand 

Even later vertelt Karen aan haar favoriete barman Smitty hoe dapper Gin was in haar jeugd. Vervolgens komt er een vrouw binnen, die nog net niet schuimbekkend naar de mensen staat te schreeuwen: Gin dus. Het wordt er niet beter op als Karen aan haar zus vertelt dat ze gaat scheiden van Stan en dat er een einde komt aan Karens maandelijkse toelage van 300.000 dollar voor Gin.

running gag

Al snel blijkt waarom Gin die maandelijkse schenking krijgt van Karen: die heeft haar zus in haar jeugd op gruwelijke wijze verminkt. Per ongeluk weliswaar, maar ze kan nooit meer dansen. De running gag: elke keer als Karen wanhopig ‘Gin, please!’ roept, komt een ober aangerend met een glas gin in zijn hand.

Intussen komt de werkelijke toedracht van Gins ongeluk langzaam aan het licht. Het had te maken met het spelen van Twister op een verkeerde plek.

plottwist

En dan, opeens na 5 minuten en 7 seconden in het onderstaande filmpje: een plottwist. Hier gaat de video ineens over de relatie met haar moeder, die wordt gespeeld door actrice Suzanne Pleshette. Karen legt uit waarom ze haar niet meer wil zien en verteld een verdrietig verhaal over haar jeugd. Dat ze nooit vriendinnetjes had om melk en koekjes mee te delen. Jack, geshockeerd: “Jij drinkt melk?”

Afijn, Gin was een leuke gastrol, die van Karens moeder ook. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS