Very Vintage: de St. Olaf-verhalen van Rose uit Golden Girls

Leestijd: < 1 min

Zodra Rose de woorden ‘back in St. Olaf’ in de mond nam, begon Dorothy met haar ogen te rollen, slaakte Blanche een diepe zucht en zei Sophia ronduit dat Rose haar mond moest houden. Al die verhalen over vroeger die nergens toe leidden zijn nu verzameld in één briljante video. Hier de beelden!

Van de vier Golden Girls was Rose misschien wel het meest ontwapenend. Blanche was degene die alle mannen om haar vinger wond, Dorothy was altijd cynisch en Sophia gaf iedereen een sneer wanneer ze maar kon. Maar Rose was lief, naïef en ging ervan uit dat iederéén dat was.

Folkloristische belevenissen

Dus iedere keer dat ze een verhaal oprakelde uit haar jonge jaren in het fictieve St. Olaf, dacht ze terecht dat iedereen zat te wachten op haar malle belevenissen in het folkloristische dorpje. Het werd een running gag, die de schrijvers van Golden Girls tot het eind hebben volgehouden.

In een video heeft het YouTube-kanaal van TV Land alle St. Olaf-verhalen van Rose nu op een rijtje gezet. Sommige van die verhalen duren ellenlang, maar er zijn ook slechts aanzetjes te zien. Het leukst zijn de reacties van de andere drie als Rose weer eens van wal steekt.

Ongelukje

Die keer bijvoorbeeld dat Rose gewond raakte tijdens het spelen van Gowhackanoggin, waarbij je jezelf op je hoofd moet slaan. Of de keer dat Rose haar rug bezeerde omdat ze een ploeg moest trekken. Of de enige echte engel des doods van St. Olaf, Gunilla Olfstatter.

Of de dagen waarop haar kinderen waren verwekt: op hooidag en op de kroning van het prinsessenvarken. Het laatste kind was trouwens een ongelukje: op een feestdag waren Rose en haar man verkleed als sandwiches, maar ze waren vergeten er kaas tussen te doen.

Afijn, hier is ruim een half uur St. Olaf-plezier.

Powered by Labrador CMS