Very Vintage: de leukste Golden Girls begrafenisscènes

Leestijd: < 1 min

Golden Girls gaat over vier dames op leeftijd en dan gebeurt het natuurlijk wel eens dat er in hun directe omgeving iemand komt te overlijden. Aangezien de tv-serie een sitcom is, ging dat veelal gepaard met (tragi-)komische scènes. Dit zijn de leukste begrafenisscènes uit Golden Girls.

Rose, Dorothy, Blanche en Sophia woonden jarenlang samen onder één dak in een fraaie villa. Daar deelden ze lief, maar natuurlijk ook leed. Door de jaren heen verloren de vier een groot aantal kennissen, vrienden en familieleden en ieder ging daar op z’n eigen manier mee om.

Een lach en een traan

Aangezien Golden Girls een sitcom is, gingen ook de minder vrolijke kanten van het leven gepaard met een traan, maar ook met heel veel gelach.  Rose: “Stel je voor dat je dood neervalt en dan komt er niemand op je begrafenis. Zou je dan niet teleurgesteld zijn?” Dorothy: “Voor mij persoonlijk zou het gedeelte waarbij ik dood neerval de grootste teleurstelling zijn.”

Blanche

Ook grappig is het verhaal dat Blanche vertelt: dat ze op haar zestiende haar eigen dood in scène had gezet om vervolgens levend tevoorschijn te springen. “Mijn vader kreeg je eigenlijk nooit kwaad, maar nu sprong hij toch even uit zijn vel.” En zo gaat het ruim 23 minuten door. Dorothy over de iets te uitbundige, vuurrode begrafenisoutfit van Blanche: “Ga je de stieren opjagen in Pamplona?”

Afijn, altijd leuk om de dames in actie te zien. Hier de video ‘Funniest Funerals 🌹Golden Girls’.

Powered by Labrador CMS