Very Vintage: de ‘gay son’ uit de The Catherine Tate Show

Leestijd: < 1 min

Catherine Tate heeft haar typetje Nan nieuw leven ingeblazen voor een heuse film. We belichtten eerder al verschillende figuren uit haar sketchshow, die vanaf 2004 werd uitgezonden. Deze keer is de moeder uit Ulster aan de beurt, die het de hele tijd heeft over haar zoon die gay is. “Did you hear about John? He’s a gaayyy maaannnn nooowww…”

Bekende typetjes van Catherine Tate zijn Nan (de oma die tiert en scheldt), Lauren (de verongelijkte puber die zich nergens voor interesseert), Derek (de man die gay is maar daar zelf niets van wil weten) en het collegaduo Georgie en Martin (van wie de laatste telkens opnieuw in de potsierlijkste fundraisers trapt). Hieronder de artikelen die we over ze hebben geschreven.

Wie nog ontbrak in dit lijstje, was de hysterische moeder uit Ulster met een Noord-Iers accent die maar bleef oreren over haar zoon John, die gay is. In de allereerste sketch komt hij uit de kast voor zijn ouders. Moeders reactie, na enige twijfel: “Kom, we gaan meteen naar boven, dan zal ik m'n paarse rokje passen en kun jij kijken of ik daar de heupen voor heb!” En daarna, tegen haar man: “Een gay man, wat een godsgeschenk!” 

In een tweede sketch zit John voetbal te kijken met zijn beste vriend, terwijl moeder verderop in een stoel zit te paffen. Ze probeert telkens zijn aandacht te trekken met het tijdschrift dat ze leest: elke foto met een lekkere man wordt hem onder de neus geduwd. En dan, tegen Johns vriend Kieran: “Heb het al gehoord van onze John? He’s a gaayyy maaannnn nooowww…”. Waarna ze langzamerhand steeds grover commentaar geeft bij de foto’s die ze met John wil delen.

En zo volgen er nog vele scènes. Hier een compilatie met alle ‘gay son’-sketches.

Powered by Labrador CMS