Very Vintage: de beste Koefnoen-persiflages – deel 2

Van Geer & Goor tot Heel Holland Bakt

Leestijd: < 1 min

Vorige week brachten we Bonnie, Rachel en Beatrix. Deze week krijgen jullie een nieuwe lading oude BN’er-persiflages van Koefnoen voorgeschoteld, want YouTube staat er vol mee. Hier meer Geer & Goor, Eva Jinek, clown Bassie en Heel Holland Bakt.

Robein doet de was bij… Eva en Bram

We trappen af met Eva Jinek en Bram Moszkowicz. Uiteraard ontkomt de kijker niet aan een ‘boobies!’-grap, en natuurlijk zit het filmpje vol referenties aan witwassen.

Heel Holland Bakt

Hier is het nog Martine Bijl die wordt gepersifleerd, dus gaan we even terug in de tijd. “Mag ik er al met m’n vinger in?” De bakkers zijn Europese politici, met een meesterlijke Angela Merkel als stralend middelpunt.

Prinsesjesdag

Niet alle grappen van Koefnoen waren even geslaagd. Om Amalia neer te zetten al chipsvretend prinsesje is natuurlijk nogal flauw. In het tweede filmpje zeiken de prinsesjes Lucky TV af, die hun moeder afzeikt. “Ach, het is gewoon een truukje. Gek stemmetje erbij…”

Toppers van Toen – met Geer & Goor

Een extra lange ruwe voormontage van de twee Topperts, Geer & Goor. Volgens een van de reageerders is het ‘iets te goed’ gedaan. En inderdaad: op een gegeven moment vergeet je dat je naar een imitatie zit te kijken.

Buma in Sterren Springen

Nog een keer Gerard Joling, hier als presentator van Sterren Springen. Waarin Sybrand Buma van het CDA zich even moet voorstellen aan het publiek dat ‘Terror Jaap’ is gewend.

Ter beschikking van Bassie

TBS nieuwe stijl: een delinquent krijgt clown Bassie over de vloer, die de hele tijd commando’s uitdeelt. “Kom es effe me nek masseren!”

Nick en Simon voor NS

“Ik ben Nick en jij bent Simon.” “Dat weet toch helemaal niemand.” Nick en Simon maken een commercial voor de NS, maar is er in Volendam überhaupt een station?

Modepolitie

 “Ho! Stop! Dat kan echt niet meer hè?” Thijs Willekes en Manon Meijers belaagden enkele seizoenen lang nietsvermoedende vrouwen met kortpittig haar en hobbezak-outfits om ze een modemakeover te geven. In de versie van Koefnoen: “Als je ooit nog seks wil: uit die schoenen!” Met een prachtig portret van Jetta Klijnsma. "Ben jij niet die staatssecretaresse?"

Powered by Labrador CMS