Absolutely Fabulous - Amerikaanse remake

Very vintage: bekijk de Amerikaanse remake van Absolutely Fabulous

Hier de mislukte pilot uit 2009

Leestijd: 2 min

Niet veel mensen weten dat er plannen waren voor een Amerikaanse versie van Absolutely Fabulous. Er is zelfs een pilot opgenomen die onlangs is opgedoken. Tipje van de sluier: de Amerikaanse Ab Fab is niet voor niets een stille dood gestorven. Hier de beelden!

Het leuke van Edina Monsoon en Patsy Stone was juist dat ze zo op en top Brits waren, met hun ‘sweetie darling’ en ‘abort! abort! abort!’. Dochter Saffy was het toonbeeld van de Britse stiff upper lip en het accent van assistent Bubbles is onnavolgbaar.

absolutely outrageous

Maar zoals dat vaak gaat bij een succesvolle serie: er komen remakes die het origineel naar de kroon proberen te steken. Op het YouTube-kanaal Cinewhirl is een video te zien waarin de pilot van Ab Fab – zoals de Amerikaanse versie zou gaan heten – wordt besproken. In ruim tien minuten laten ze de theme tune horen en zien (met teksten als ‘Absolutely Outrageous’, ‘Absolutely Delicious’, ‘Absolutely Gorgeous’, om ten slotte te eindigen met ‘Absolutely Fabulous’).

In de pilot is Kathryn Hahn te zien als Eddie en Zosia Mamet als haar dochter Saffy. De humor lijkt er duimendik bovenop te liggen als Eddie aan Saffy vraagt: “Jij rook toch niet?” En Saffy antwoordt: “Nee natuurlijk niet!”, waarop Eddie boos begint te vloeken.

struise patsy

Niet lang daarna komt Patsy binnengewandeld. In de remake wordt ze gespeeld door Kristen Johnston, een struise verschijning die hier vooral bekend is van haar rollen in 3rd Rock from the Sun, Mom en recentelijk The Righteous Gemstones.

Echt heel veel gebeurt er niet in de pilot-aflevering. Patsy en Edina denken dat ze op een belangrijke lijst zijn beland van een magazine, dat ze scoren bij een kiosk. Verder zitten ze maar wat naar elkaar te schreeuwen in Eddies appartement.

kindertjes in afrika

Uiteindelijk blijkt dat beiden de lijst niet hebben gehaald, wat volgens Saffy niet zo gek is want het is niet meer van deze tijd om alleen maar fabulous te zijn en verder niets, want dat vindt ze vulgair. Eddies reactie: “Nu maak je mamma bang!”

Ze besluiten dat ze hun leven meer inhoud willen geven en gaan iets doen voor de kindertjes in Afrika. Intussen dreigen ze nog te worden opgepakt omdat ze stiekem roken en een agent belagen met pepperspray, allemaal gedoe dus.

tweede poging

Dit was overigens niet de eerste keer om Ab Fab in de VS tot leven te wekken. Eerder deed Roseanne Barr een poging, maar die mislukte jammerlijk (al traden Patsy en Eddie wel aan in het laatste seizoen van Roseannes eigen sitcom).

Eigenlijk is ook deze versie mislukt, zoals je kunt zien in de video ‘The Horrible American Remake of Absolutely Fabulous’, gevolgd door de complete pilot-aflevering uit 2009.Powered by Labrador CMS