Very Vintage: Bea Arthur, Lulu en Steps in Gaytime TV

Leestijd: < 1 min

Vorige week namen we je mee terug naar Gaytime TV, het lhbtq-magazine van de BBC in de jaren negentig. Deze week opnieuw een complete aflevering, met optredens van een piepjonge Steps. Verder fragmenten met Bea Arthur, Lulu en een heuse Amsterdam Gay Games-special.

In het laatste decennium van de vorige eeuw had de BBC een magazine dat speciaal was gericht op de lhbtq-kijker: Gaytime TV. Vorige week lieten we al een aflevering zien, met allerlei geinige gay-gadgets, een interview met Boy George en meer.

Steps en Eartha Kitt

Deze week delen we wederom een complete aflevering, die op YouTube is te vinden. Hierin zijn de heren en dames van Steps te gast in een van de latere seizoenen, die mede werd gepresenteerd door Right Said Fred-zanger Richard Fairbrass. Ze zongen twee liedjes in de uitzending, waaronder hun hit ‘Love’s Got a Hold on My Heart’. Ander hoogtepunt is het interview met Eartha Kitt, die ook nog optreedt.

Ab Fab Girl en Golden Girl

Naast twee complete afleveringen zijn er helaas alleen nog wat losse fragmenten te vinden van Gaytime TV. Leuk is de Gay Games-special die in 1998 is gemaakt in Amsterdam. Verder laten we je graag de interviews zien met zangeres/actrice Lulu, in die tijd vooral bekend van haar cameo’s in Absolutely Fabulous, en Bea Arthur, die Dorothy Zbornak speelde in Golden Girls.

 

 

Powered by Labrador CMS